Kad će se konačno nešto promijeniti? Osim nesnosnog smisla, napadaju ih štakori i kukci: “Naš život je uništen”

Štakori, muhe, smrad – sa svim tim nedaćama već godinama žive mještani Vrbovca Samoborskog jer je tik uz njihove kuće – prava eko-bomba. O tome je Dnevnik Nove TV već izvijestio. Tvrtki je oduzeta dozvola za gospodarenje otpadom, smeće je trebalo čistiti, ali i dalje ljudi zagorčavaju život.

GalerijaSmeće kraj obiteljskih kuća - 2 Smeće kraj obiteljskih kuća - 6 Smeće kraj obiteljskih kuća - 4 +3Smeće kraj obiteljskih kuća - 5


S “lijepim” pogledom Anica Mihelić budi svako jutro. Smeće koje je trebalo biti sanirano i dalje je tik uz obiteljske kuće. “Naš život je uništen, nas je tu 30 najbližih koji žive. Od toga je četvero maloljetne djece. To nikoga ne brine”, istaknuo je Mihelić.

“Tone i tone smeća pravo su ruglo na ulazu u mjesto Vrbovec Samoborski. Tvrtka koja je gospodarila otpadom izgubila je dozvolu za rad, ali smeće je još uvijek tu”, izvijestila je s mjesta nesnosnog smrada reporterka Dnevnika Nove TV. Matea Ćorić.

Iz prozvane tvrtke ne žele pred kamere. Trebali su sve očistiti do rujna prošle godine. Državni inspektorat kaže da su dosad izrečne tri novčane kazne u iznosu od 700.000 kunaai da će nastaviti s tom politikom dok se ova gomila ne sanira.

“Vjerujem da će se uskoro sanirati, ali ključno je da je Grad Sambor učinio sve što je u našoj moći”, objasnio je samborski gradonačelnik. Petra Škrobot.

Županija je na zahtjev Grada oduzela dozvolu za rad. Prošlu godinu tamo nije dovezeno novo smeće. Ali problem je što stari nije popravljen svi rokovi su već probijenija

Kako vjetar puše, smeće im leti u dvorište. Nešto se zadrži i na granama. Napadaju ih muhe, štakori, au posljednje vrijeme pojavili su se novi kukci. Bore se is nesnosnim smradom. “Hoćeš nekoga pozvati u goste, a onda ti sve uništi smrad”, opisao je Pavao Latovčić.

Kako je uopće moguće da je dozvola za gospodarenje otpadom izdana ovako blizu obiteljskih kuća, i to još na vodozaštitnom području? Nikome nije jasno. A najmanje onima koji uz smeće moraju živjeti.

Više o smeću u Vrbovcu Samoborskom pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr