Predstavnik izvođača radova o spajanju mosta iznad Cetine: “Nažalost, bili smo često predmet ismijavanja”

Spojen je most Cetine u Omišu. Trenutak je to koji se dugo čekao, a za prolazak prvih automobila čekat će se do jeseni. O tom je projektu s Tončijem Musulinom, predstavnikom izvođača radova, razgovarao reporter Mario Jurič.

GalerijaTonči Musulin, predstavnik izvođača radova Mario Jurič Spajanje mosta u Omišu - 1 +2Spajanje mosta u Omišu - 2


Nakon dugog čekanja, u Omišu je spojen most Cetine, ali će se za prolazak prvih automobila čekati do jeseni. O njemu je s Tončijem Musulinomvoditeljem projekta i predstavnikom izvođača radova, razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Koristila se stvarno specifična tehnologija koja se nije koristila na ovim prostorima. Zanimljivo je, što ste mogli i vidjeti, da je konstrukcija drugačije debljine na polovici mosta i na samim krajevima. Sustav naguravanja koji smo koristili je jedan posebno kompliciran sklop”, rekao je Musulin.

Zatim je komentirao i visinske razlike koje su se mogle vidjeti prije spajanja dva dijela mosta.

“Nažalost, bili smo često predmet ismijavanja. Te visinske razlike baš su bile produkt ove tehnologije. Svi smo znali da ćemo se u konačnici spojiti i drago mi je da smo se sada pronađen na mostu vidim da sve funkcionira”, rekao je tijekom javljanja uživo u Dnevniku Nove TV.

Također je detaljnije opisao materijal od kojeg je most izgrađen.

“Imamo 1.280 tona obloženog čelika. Na kraju su dijelovi čelične konstrukcije punim betonom – sa svake strane je išlo otprilike 500 kubika. To na kraju čini cijeli sklop dug 216 metara”, objasnio je.

Imamo još posla. Moramo završiti instalacije unutar samog mosta. U tijeku su radovi na vodoopskrbi i odvodnji, postavljaju se zaštitne ograde i završavaju završni radovi s hidroizolacijom i asfaltom, nakon čega se može pokrenuti promet“, rekao je na kraju razgovora.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr