Mitreski i Leko novi su direktori Fortneove, prvi put izjednačen broj domaćih i stranih državljana u upravnom odboru

Prvi put otkako je osnovana Fortenova, u njezinu se odboru izvršnih direktora izjednačio broj stranih i domaćih osoba. Upravni odbor Fortenove novim je izvršnim direktorima imenovao predsjednika Uprave Konzuma plus​ Zorana Mitreskog i predsjednika Uprave Belja plus​ Damira Leku.

Uz glavnog izvršnog direktora Fabrisa Peruškakojemu je Upravni odbor mandat produljio na još četiri godine, od dosadašnjih izvršnih direktora u Fortenovi ostaju još izvršni direktor za financije James Pearsonkojem je mandat produljen sljedeće tri godine, izvršni je direktor za prehranu Sotiris Yannopoulos.

Nakon što su dvije strane izvršnog direktora prošle godine napustile tvrtku, Ondrej Grich ja Andrej Deansad iz Fortenove odlazi i Siegfrid Ganshornkoji je bio ključna osoba koja je uspješno provela Mercatorovu integraciju u Fortenovu maloprodaju.

Mitreski će ostati na čelu Konzuma plus, ali istodobno postaje izvršni direktor poslovnog područja maloprodaje, što znači da preuzima odgovornost za poslovanje svih maloprodajnih tvrtki iz Fortenovina sastava u regiji. U Hrvatskoj su to Konzum i Tisak, au Sloveniji, Srbiji te Bosni i Hercegovini maloprodajni lanci Mercator. Ukupno te tvrtke imaju oko 2500 prodajnih mjesta i više od trideset tisuća zaposlenika.

Za razliku od Mitreskoga, za kojeg se već može reći da je ‘odgojen u kući’ jer je na Konzumovu čelu od 2020. godine, Damir Leko avansirao je među izvršne direktore rekordnom brzinom. Leko je, naime, na čelu Belja tek nekoliko mjeseci, a već mu je sada pov

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr