Supetarska gradonačelnica Ivana Marković i aktivistica Udruge Za naš Supetar Vladimira Mascarell osuđene zbog klevete

Na Općinskom sudu u Splitu u srijedu je zbog klevete nepravomoćno osuđena supetarska gradonačelnica Ivana Marković i aktivistica Udruge Za naš Supetar, Vladimira Mascarell, koje su protiv njih podigli Marion Duzich i Svpetrvs hoteli, doznaje se na sudu.


Tužbu zbog klevete protiv gradonačelnice Ivane Marković i aktivistice Vladimire Mascarell poduzetnik Duzich i Svpetrvs hoteli podignuli su još 2017. godine.

Slika nije dostupnaVIDEO Gradonačelnica obustavlja pregovore s Vladom, nogometni klub treninga za djecu: “Scena koje smo doživjeli lede krv u žilama”Ivana Marković, gradonačelnica SupetraGradonačelnica Supetra o ratu: ”J*** nam se za vaše ciljeve, naftu, ugovore i bildanje veličine!”

Nepravomoćnom sudskom presudom Marković i Mascarell kažnjeni su novčanom kaznom od 30 dnevnih dohodaka, ali je neće morati platiti ako se u roku od godinu dana ne počne novo kazneno djelo.

Gradonačelnica Supetra proglašena je krivom zbog izjava na jednom portalu na kojem je, uz ostalo, rekla kako su “najljepše plaže na mjestu prodane u koncesiju hotelske tvrtke, a ona ne samo da na njima zarađuje višestruko veće iznose kroz uvođenje potkoncesionara, nego ih devastira. Vlasnik tvrtke Svpetrvs nedavno je bez dozvole nasuo veliki dio obale u ovom gradu i promijenio je gotovo do neprepoznatljivosti”, rekla je Marković.

Aktivistica Mascarell je, pak, kažnjena zbog objave na društvenoj mreži Udruge Za naš Supetar.

Splitski sud je presudio kako je izjava bila usmjerena isključivo na rušenje časti i ugleda privatnih tužitelja, znalo se da nije istinito, a djelo je počelo preko medija, pa je tako postalo pristupačno većem broju ljudi.

Nepravomoćno osuđena gradonačelnica Marković i aktivistica Mascarell najavile su žalbu na prvostupanjsku presudu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr