U susjedstvu se skriva pravi biser prirode koji želimo posjetiti ovo proljeće

Slap Kozjak – jedan od najljepših vodopada u Sloveniji

Sap Kozjak, kojeg mnogi smatraju najljepšim vodopadom u Sloveniji, visok je oko 15 metara. Formira ga potok Kozjak, koji teče kroz uski klanac prije nego što potone u veliki bazen. Potok Kozjak, koji u nekoliko krakova izvire visoko ispod Krnčice (2142 m), teče kroz nekoliko korita i spušta se niz šest slapova od kojih su samo dva dostupna posjetiteljima. Uz Veliki Kozjak (šamar Kozjak) posjetiti možete i nešto niži, 8 metara visoki slap, Mali Kozjak.

Voda je kristalno čista i prepoznatljive tirkizne boje. U vrućim ljetnim danima mogli biste doći u napast i poželjeti se rashladiti. Međutim, bilo bi dobro izbjegavati kupanje jer je voda vrlo hladna. Usto, ovaj je slap zaštićeno prirodno dobro, stoga bi se ovdje trebali ponašati odgovorno. Popularna je to prirodna atrakcija koja stvara sliku očaravajućeg kraja skrivenih visokih stijena, pa je svakako vrijedi posjetiti.

Zaštićeno prirodno dobro

Osim toga popularno je odredište izletnika, planinara i ljubitelja prirode zbog prekrasnih krajolika, raznolike flore i faune te brojnih staza.

Budući da nam uskoro stižu sve topliji dani, idealna je opcija za proljetne i ljetne šetnje i relaksaciju. Laganom šetnjom uređenim pješačkim stazama koje vode kroz bujnu šumu i uz potok, uživat ćete u svježem zraku i mirisu prirode. Putem se nalazi nekoliko drvenih mostova s ​​kojih se pruža spektakularan pogled na vodopad i okolni krajolik.

Više o temiIzvor: Journal.hr