Elon Musk gradi svoj grad

Dok jedni grade kampuse za svoju tvrtku,Elon Musk je odlučio izgraditi svoj vlastiti grad. Prema pisanju Wall Street Journala, Muskovi su suradnici navodno u fazi kupnje tisuće hektara zemlje u Teksasu u nadi da će osnovati grad u kojem bi zaposlenici njegovih tvrtki mogli živjeti i raditi.

Najmanje 3500 hektara kupljeno je u blizini grada Austine gdje su krenuli radovi na gradu koji će se zvati ‘Snailbrook’, što je, prema Journalu, očita referenca na maskotu Muskove tvrtke Boring Company.

Izvješće citira okružne isprave i druge zemljišne evidencije, kao i gradsku i okružnu elektroničku poštu, internu komunikaciju tvrtke, evidenciju državnih dozvola i razgovore s vlasnicima zemljišta te gradskim dužnosnicima.

Tijekom godine tehnološke su tvrtke nudile brojne pogodnosti djelatnicima kroz gradnju vlastitih kampusa kako bi ih, između ostalog, potaknule i na duže radno vrijeme. Izgradnjom vlastitog grada, Musk bi taj pristup mogao odvesti još dalje.

Preseljenje već najavljeno

Prema izvješću, Musk želi da zaposlenici u njegovim tvrtkama Boring Company, Tesla i SpaceX, čiji su proizvodni pogoni u blizini Austine, mogu živjeti u novim domovima s najamninom ispod tržišne‘. Snailbrook bi, prema izvješću, trebao imati više od stotinu kuća, bazena i sportskih terena. Osnivanje grada moglo bi Musku, koji je poznat po sukobljavanju s državnim i saveznim regulatorima, dati bolju perspektivu o procesima i akcijama lokalnih vlasti.

Musk je još 2020. najavio da će preseliti Teslino sjedište i svoju osobnu rezidenciju iz Kalifornije u Teksasu, otkrivajući vrijeme frustracije kalifornijskim ograničenjima povezanima s koronavirusom. Prošle je godine Tesla otvorio novi proizvodni pogon Gigafactory u Austinu. Muskov SpaceX i Boring također imaju objekte u Teksasu, a Boring je navodno bio u pregovorima s Austinom o mogućnostima izgradnje tunela u gradu, pokazuje izvješće Austina American Statesmana iz veljače.

Podaci za okrug Bastrop, koji je u susjedstvu Austina, pokazuju da tvrtka Boring posjeduje 11 parcela zemlje na jednoj adresi u blizini rijeke Colorado gdje su u posljednje tri godine izgrađene mobilne kućice.

Teksaško povjerenstvo za kvalitetu okoliša trebalo

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr