Kim Končar: “Uvijek je najteže pronaći svoje mjesto pod suncem”

Gluma me privlačila od malena, to zaista jest poziv i stvarno je najljepši posao na svijetu.

Gluma se fokusira na emocije, situacije i stanja

U ulozi novinarke trenutno je možemo vidjeti na malim ekranima u seriji Kumoviau predstavi Ljubav u afteru glumi glumicu. Nastavno na ove podudarnosti, zanimalo nas je koliko je razlika “glumiti” ono što joj je poznato u odnosu na ostale uloge?

I kod glume i novinarstva sviđa mi se radna dinamika, niti jedan dan nije isti i imaš priliku upoznati nove ljude. Nema zapravo velike razlike u tome kad se glumi nešto što ti je poznato i nešto što ti je potpuno strano osim možda u samoj pripremi baze lika koja se sastoji od istraživanja. Kad je riječ o nepoznatom teritoriju malo duže možda traje, ali se na kraju krajeva gluma fokusira na emocije, situacije i stanja, a ne toliko na neku profesiju lika. Uvijek je iznova izazov kopati po sebi i nuditi vanjskom svijetu dio sebe i ako se ponavljaju iste uloge ili one koje su ti bliske privatno nadograditi i učiniti ih drugačijima”, napominje.

Što donosi budućnost?

Vjerujemo kako je pred Kim niz uspješnih projekata, a ovom prilikom smo je zamolili i da nam otkrije što priželjkuje u nastavku karijere. “Priželjkujem si stalni rast i razvoj te bih jako voljela, kao i svaki mladi glumac ili glumica, da imam mogućnosti za konstantan rad. Što se tiče uloge koju bih voljela odigrati imam podulji popis. Primjerice, rado bih snimila akcijski film u kojem mogu izvoditi vratolomije, nešto kao modernu Xenu, princezu ratnicu”, otkriva nam kroz smijeh.

Za kraj, nismo odoljeli ne upitati je, je li ljubav stvarno bolja u afteru? “Morate doći pogledati 11.3. u KSET i uvjeriti se sami“, sa smiješkom nam je kazala Kim. Ulaznice za predstavu moguće je nabaviti ovdje.

Foto: Marija Gaura, David Bakarić

Više o temiIzvor: Journal.hr