Uspješno poslovanje, stabilnost i povjerenje – ključ za privlačenje mladih zaposlenika

Sedmu godinu za redom, IT tvrtka Comping dodjeljuje stipendije najboljim studentima kako bi im se olakšalo razdoblje studiranja te ulazak u svijet rada. Ove godine dodijeljeno je pet stipendija, dvije zagrebačkim i tri osječka studenta.

Studenti Dorijan Polić (Visoko učilište Algebra, Programsko inženjerstvo), Alen Fazlić (Tehničko Veleučilište u Zagrebu) te Leo Grobnice, Josip Hudolin ja Vanja Žilo (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek) istaknuli su se svojom izvršnošću i motiviranošću te su zadovoljili sve kriterije kako bi do kraja studija osigurali Compingove stipendije.

Kako je prilikom dodjele stipendije istaknuo predsjednik Uprave Compinga, Alojzije Jukićstipendiranje se do sad pokazalo kao izvrstan način kako privući mlade i ambiciozne stručnjake u njihovu tvrtku. “Comping je prošle godine imao značajno povećanje broja zaposlenih. Pridružilo nam se preko 30 stručnjaka koji se bave razvojem, poslovnom analitikom i sistem inženjeringom. U tome nam je svakako pomogao i program stipendiranja kroz koji dobivamo najkvalitetnije mlade stručnjake, a trenutno u Compingu zaposlenici iz tog programa čine 10 posto svih zaposlenih. Rast broja zaposlenih prati rast poslovanja i usmjeravanje poslovanja prema BI, razvoju proizvoda i povećanju ponude IT usluga“, smatra Jukić.

Comping je prepoznao trend na tržištu rada gdje pojedinci biraju poslodavce, a ne obrnuto. Na poslodavcima da se izbore za najbolje zaposlenike i pruže im uvjeti koji će zadovoljiti očekivanja od modernog radnog mjesta. U Compingu postoji cijeli niz pogodnosti za zaposlenike, a tvrtka se ponosi kulturom koja se temelji na fleksibilnosti i razumijevanju izazova suvremenog svijeta s kojim se ljudi, posebno mladi, danas suočavaju.

Ravnoteža između poslovnog i privatnog života izrazito je važna za zadovoljstvo zaposlenika, ali i mentalno zdravlje koje je u sve većem fokusu. Kako bi svojim zaposlenicima olakšali ulazak u svijet roditeljstva i brigu o djeci, Comping ima paket financijske pomoći i mjera pomoću kojih mladi zaposlenici mogu odabrati način rada u skladu s njihovim privatnim planovima i obvezama. Fleksibilnost u Compingu posebno je naglašena i jedna je od ključnih tvrtki. Mogućnost biranja mjesta rada i vremena zaposlenici ističu kao jednu od prednosti rada, a izvjedba ovakvog načina rada utemeljena je na poštovanju i povjerenju kao važnom segmentu uspješne poslovne kulture koja je tvrtki omogućila dugogodišnju stabilnost.

Osim mladih stručnjaka, Comping ponosno ističe svoju dugovječnost poslovanja i prisutnost na IT sceni u Hrvatskoj, a time i činjenicu kako zapošljavaju neke od prvih IT stručnjaka u Hrvatskoj koji su pridonijeli razvoju industrije. Poseban model benefita pripremili su kako bi zadovoljili i njihove potrebe, a posebno se ističe briga za zdravlje i fizičku kondiciju zaposlenika. Financijske kompenzacije koje obuhvaćaju cijeli niz nagrada i bonusa također se podrazumijevaju.

Comping bilježi rast prihoda od 30 posto u odnosu na 2021. godinu, a najveće iskorake u prošloj godini napravili smo u domeni poslovnih usluga; pr

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr