FOTO/VIDEO Otkriveno što bi mogao biti uzrok strašne nesreće na autocesti u Mađarskoj, u kojoj su ozlijeđeni deseci ljudi

Teška nesreća dogodila se u popodnevnim satima na mađarskoj autocesti.

GalerijaLančani sudar na autocesti u Mađarskoj Lančani sudar na autocesti u Mađarskoj Lančani sudar na autocesti u Mađarskoj +1Lančani sudar na autocesti u Mađarskoj


Trideset i dva automobila, pet kombija i šest kamiona sudjelovali su u velikom lančanom sudaru na mađarskoj autocesti M1, prema najnovijim informacijama iz Uprave za katastrofu.

IlustracijaBježali s mjesta nesreće: Maloljetnik bez vozačke udario u ogradu, ozlijeđen suvozač. Pijana vozačica se zaletjela u bunarIlustracijaLančani sudar u blizini Vinkovaca: U nesreći sudjelovalo 5 automobila, ima ozlijeđenih

Nesreća se dogodila u području Mány, na 30. kilometru autoceste, u smjeru Győra. Među vozilima zapalilo se 19 osobnih automobila, kombija i kamiona. U drugom smjeru, na strani koja vodi prema Budimpešti, sudarila su se dva automobila, ta vozila nisu izgorjela.

Dogodila se masovna prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo nekoliko vozila, uključujući kamione na jednom od njih #Mađarskaglavne autoceste.
Srećom i čudom, nije bilo smrtnih slučajeva, ali deseci su ozlijeđeni, neki teško.
Moje misli su sa žrtvama. Želimo im brz oporavak. pic.twitter.com/5H8PQzwjVe

— Zoltán Koskovics (@KoskovicsZ) 11. ožujka 2023

Prema prvim podacima u nesreći je izgorelo 19 vozila i ozlijeđeno najmanje 36 osoba, od kojih je jedna životno ugrožena, piše 24.hu.

Na mjesto događaja odmah su otišli vatrogasci, koji su ugasili zapaljena vozila, a na teren su stigli i helikopteri za spašavanje ozlijeđenih.

Pál Győrfi, glasnogovornik Nacionalne službe hitne pomoći, kazao je da je na mjesto nesreće stiglo odmah i više vozila Hitne pomoći. “S obzirom na veliki broj ozlijeđenih, nesretni su transportirani u nekoliko okolnih bolnica, a uz pomoć spasilačkih helikoptera teško ozlijeđene po potrebi smo prevezli u udaljenije bolnice”, dodao je, piše Hirado.

Po prvim informacijama, nesreću je mogla uzrokovati prašina koja se digla zbog oluje na tom području, a što je moglo uzrokovati naglo smanjenje vidljivosti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr