INSTA(NT) TRAVEL: Nezaboravna vožnja čamcem podzemnim jezerom u Mađarskoj

U našoj rubriciINSTA(NT) PUTOVANJEdonosimo lokacije koje se nalaze u blizini, a koje se zbog njihove prirodne ljepote i atrakcije isplati posjetiti bilo za vikend, bilo na više dana. Do sad smo vas odveli u najpoznatija mjesta uZagorju,Planinarsko sklonište u Sloveniji,Ivanšćicu,Mađarsku,Trsta danas istražujemo jedinstveno podzemno jezero koje je posebno zbog toga što je jedino na svijetu s tako velikim podzemnim špiljskim sustavom koje možete razgledati čamcem.

Tapolca

Tapolca je gradić koji se nalazi u jugozapodnom dijelu županije Veszprém u Mađarskoj, a do njega vam treba oko dva i pol sata iz Zagreba. Nalazi se u blizini Balatona, najvećeg jezera u srednjoj Europi. Stoga je odličan izbor za vikend bijeg i odmor s prijateljima ili voljenom osobom te istraživanje ovog dijela Mađarske.

Jedna od glavnih atrakcija Tapolce je podzemno jezero, poznato i kao Tavasbarlang. Ovo jedinstveno čudo prirode sustav je podzemnih špilja i jezera koji su nastali tijekom tisuću godina djelovanjem vode na vapnenačkim stijenama. Posjetitelji mogu obići špilju brodomrazgledavanje traje oko 30 minuta i pruža fascinantan uvid u geološku povijest tog područja.

Više o temiIzvor: Journal.hr