Umjesto luksuza

Ruševni hotel Plat u Župi dubrovačkoj mogao bi uskoro biti u obnovi, objavila je tvrtka koja je postala većinski vlasnik. Ekipa Dnevnika Nove TV provjerila je i kako stoje Kupari, je li bivši ministar Paladina opet dio projekta što je s Belvederom u Dubrovniku koji je bio u vlasništvu ruskog moćnika. Više donosi reporterka Paula Klaić Saulačić.

GalerijaRuševine s također - 4 Ruševine također - 5 Ruševine s također - 3 +1Ruševine s također - 2


Umjesto luksuza, šikare i ruševine. Odavno je trebalo biti otvoreno 550 smještajnih jedinica standarda 5 zvjezdica. Trebala je to biti investicija Agrokora, no propast te tvrtke sve je zaustavila.

Branko Bačić, ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovineHrvatska dosad potrošila pola europskog novca odobrenog za obnovuNastava u DVD-u Dragonožec - 2Umjesto u školi nastavu imaju u DVD-u: Učenici iz Donjeg Dragonošca još nisu dočekali obnovu

Hotel Plat strateška su investicija Republike Hrvatske od 2017. godine. Ulazak u vlasništvo znači da bi tvrtka Karisma uskoro trebala krenuti u obnovu. Kažu da će se Hotel Plat pretvoriti u vrhunsku turističku destinaciju u skladu sa svim stručnim i ekološkim praksama.

“Čula sam da se ide u obnovu i gradnju, bilo bi mi drago, nekada mi je jako lijepo izgledao”, rekla je Lidija.Amir kaže: “Već dugo to stoji tako razrušeno, Agrokor koji su mislili propao, vrijeme je da se počne, to je stvarno ruglo.”

Još jedno ruglo godinama čeka – Bakar. Jedine nedavne intervencije bile su one za snimanje. Bilo je nekoliko peripetija, odlazak resornog ministra Horvata, dolazak Ivana Paladine koji je morao biti izuzet od odlučivanja o projektu jer je suvlasnik – toliko da se sada još čeka Vladin potpis na aneks ugovora bez kojeg se ne može realizirati.

Sada bivši ministar Paladina ostaje u projektu Kupari sa svojih 10 posto suvlasništva. U telefonskom razgovoru rekao nam je kako nije uključen u upravljanje projektom, ali kako svakako do daljnjeg ostaje suvlasnik.

O Belvederu nitko ne zna ništa, pa čak ni arhitektonski ured koji potpisuje projekt za novi hotel koji bi trebao graditi ruski moćnik Viktore Zamjenjivog.

“Nažalost ni Grad Dubrovnik nema informacija, nitko s nama nije kontaktirao. Imamo informaciju da Viktor Vekselberg više nije vlasnik, da je prodao firmu. Tko je dalje, i što se događa, Grad nema informacija”, rekla je Marijana Aksić Vitkovićglasnogovornica Grada Dubrovnika.

Ako, i kada, ove ruševine ipak postanu luksuzna zdanja pitanje je svih pitanja gdje će njihovi vlasnici pronaći radnike. Jer već sada na dubrovačkom području nema tko raditi. Pitanje je i razmišljao li Vlada o tome kada strateškim investicijama proglašava investicije poput hotela i marina.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr