KUPIO ISTI TOALETNI PAPIR U HRVATSKOJ I ITALIJI I OSTAO PAF! 'Cijena ista kao iu Hrvatskoj, ali pogledajte ove razlike… Nevjerojatno je kako nas kradu'

Guliver

Autor: Dnevno.hr

Prošle su četiri godine otkako je u Parlamentu EU izglasana direktiva kojom se prodaja robe dvojne kvalitete smatra zavarujućom praksom zbog koje trgovci mogu biti kažnjeni. Time se na kraju htjela stati proizvođačima koji su na zapadu prodavali robu bolje kvalitete nego na istoku, Sjećamo se Nutelle koja u Italiji ima puno više lješnjaka nego u Hrvatskoj, kao i Ariela koja je puno bolje prao njemačkim obiteljima nego hrvatskim i poljskim.

Da u Hrvatskoj plaćamo više za inferiornije proizvode ovih dana nas je upozorio predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić koji je toaletni papir kupljen u Italiji i usporedio ga s onim iz Hrvatske. Iako je platio istu cijenu, količine nisu bile približno iste. Župan je na svom Facebook profilu usporedio dva toaletna papira i upozorio građane kako ih kradu.

“Kako nas kradu. Lijevo je toaletni papir kupljen u Italiji, desno je toaletni papir kupljen u Hrvatskoj. Cijena im je podjednaka, talijanski je malo jeftiniji, ali neznatno. Na prvi pogled ista cijena je cca 4€ za 10 rola. Ali … nije baš tako. Rola talijanskog papira je puno kompaktnija i teži 147, a hrvatska rola teži tek 69 g! Više od duplo manje! I onda kad idete “raspakirati” proizvod do kraja dolazite do još jedne zanimljivosti. Kod naše role na raspolaganju imate točno 120 papirića a kod talijanske role točno 352 papirića istih dimenzija! Ili da prevedemo – ako kupite u Italiji wc papir će vam trajati točno 3 puta duže! Odnosno kod nas kupujemo istu stvar 3 puta skuplje.

Ne znam hoće li ova objava doći do nekog portala, ali svakako bi bilo dobro da se naše regulatorne agencije i udruge za zaštitu potrošača pozabave ovom temom. Kad su nam u trgovinama ovako enormne cijene hrane i kućnih potrepština, bilo bi lijepo da barem znamo što točno dobivamo za te novce! I naravno kakve kvalitete! Do tada pravac Trst i Ilirska Bistrica”, napisao je u svojoj objavi Boras Mandić,

Autor:Dnevno.hr

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr