'NISMO VELESILA KAKVA SMO BILI, TO SE OSJETI'! Hrvatska se muči, a izbornik iznenadio: 'Ovo zlato vrijedi, očekujem prvo mjesto'!

Foto: Marko Mrkonjić/CROPIX

Autor: Dnevno.hr/IK

Hrvatska nije ostvarila cilj na prvom okupljanju s Goranom Perkovcem na izborničkom poslu. U prve dvije utakmice s novim izbornikom, hrvatski rukometaši prvo su doživjeli poraz u gostima protiv Nizozemaca, a potom su u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Nizozemske došli do samo boda kod kućes 25:25 u utakmici u Osijeku.

Rezultati su se pokazali slabiji, a nakon ovakvog raspleta Hrvatske potrebne su pobjede u posljednja dva kola u gostima protiv Grčke i kod kuće protiv Belgije kako bi bez ikakvih komplikacija otišla na Euro kojem je u siječnju domaćin Njemačka.

Posljednje dvije utakmice u kvalifikacijskoj skupini na rasporedu su sljedećeg mjeseca. Hrvatska će 26. travnja igrati u Grčkoj, a četiri dana kasnije u Rijeku dolaze Belgijci.

Opisujući domaću utakmicu protiv Nizozemske, izbornik Goran Perkovac je pred kamerama HRT-a za početak istaknuo dobre stvari.

Foto: Vlado Kos/CROPIX

“Bilo je lijepo za gledati. Šteta što nismo osvojili dva boda, ali srce mi je ogromno zbog ovih mladih momaka. Pogledajte Matea Maraša, pogledajte Karpu Sirotića, Kuzmanovića, Tina Lučina, više sam nego zadovoljan predstavom koju su oni pružili”, rekao je izbornik za HRT.

“Nismo igrali dobro, šest na pet smo igrali vrlo slabo iu prošloj utakmici i ovog puta, to nas je koštalo boda, ali ovaj bod je zlata vrijedan. Idemo dalje, kada se dobro spremimo igrati ćemo jako dobro”, dodao je.

Loš je bio početak utakmice u Osijeku, tako je bio i na gostovanju kod Nizozemske, a Perkovac je otkrio mogući razlog.

“Mislim da je to pomalo i nesigurnost. U zadnje dvije godine nemamo rezultata. Nismo velesila kakva smo bili, to se osjeti. Međutim, kako smo stigli Nizozemsku i kako smo odigrali borbeno u obrani, požrtvovno, to je za svaku pohvalu. Ogroman kompliment cijeloj momčadi”, kazao je.

Foto: Marko Mrkonjić/CROPIX

Izbornik se osvrnuo i na stanje u kvalifikacijskoj skupini.

“Ne da držimo stvari u svojim rukama, već smo 99 posto na tom Europskom prvenstvu, cilj je prvo mjesto, ali ni drugo nije problematično, idemo na Europsko. U Grčkoj ćemo nastojati pobijediti, a onda i kući Belgiju, mislim da čak možemo biti prvi, očekujemo da budemo prvi. Ipak, ova me mladost oduševila, ja sam presretan”, zaključio je Perkovac koji će idućeg mjeseca tražiti prve dvije pobjede na klupi hrvatske reprezentacije.

Autor:Dnevno.hr/IK

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr