Facebook i Instagram odustaju od podrške za NFT-e

Voditelj odjela za e-trgovinu i fintech u Meti, Stephane Kasriel, najavio je da će se tvrtka odustati od podrške za NFT-ove. Kolekcionarski NFT-ovi mogli bi biti, od sredine prošle godinebiti korišten kao profilna slika ili dijeljen na Facebooku i Instagramu, no čini se kako ta opcija nije zainteresirala dovoljno korisnika.

Promjena fokusa

Kasriel kaže da će se Meta od sada više baviti tehnologijama koje vide kao prioritet, tj. da će povećati svoju usmjerenost na samo neke od njih. NFT-i to nisu, a Facebook i Instagram će pronaći nove načine kako podržavati svoje privatne i poslovne korisnike te kreatore sadržaja. Od drugih načina, na koje se na ovim platformama može zarađivati, istaknuo je monetiziranje sadržaja, primjerice u kratkim video zapisima (Reels).

Neke novosti o proizvodima: u cijeloj tvrtki pomno promatramo što nam je prioritet kako bismo povećali fokus. Za sada ukidamo digitalno kolekcionarstvo (NFT) kako bismo se usmjerili na druge načine podrške kreatorima, ljudima i tvrtkama. 🧵[1/5]

— Stephane Kasriel (@skasriel) 13. ožujka 2023

Usluga Meta Pay u budućnosti će biti dodatno razvijena, olakšavat će digitalna plaćanja, a omogućavat će i prijenos novca kontaktima putem poruka na svim Metinim platformama. NFT-i, dakle, nikada nisu zaživjeli kao način monetizacije sadržaja, nisu postali popularni niti kao profilne slike, pa su u Meti odlučili, nakon nekoliko mjeseci probnog razdoblja, zatvoriti to poglavlje.

Svjetsko tržište NFT-a procvjetalo je tijekom 2020., visoka aktivnost postavljena je i dijelom 2021. godine, da bi nakon toga interes kupaca pao za oko 90%.

Više o temiIzvor:Bug.hr