MOL i INA korak su bliže preuzimanju OMV-a Slovenija

INA i MOL su 2021. godine postigli dogovor o preuzimanju OMV-ovog udjela od 92,25 posto u OMV Slovenija. S obzirom da je za transakciju potrebno odobrenje plaćanja, MOL grupa sada prodaje 39 svojih benzinskih postaja u Sloveniji kako bi se preuzimanje moglo provesti.

MOL Grupa je 9. ožujka 2023. godine sa Shellom sklopila kupoprodajni ugovor za nekoliko benzinskih postaja u Sloveniji. Transakcija uključuje ukupno 39 benzinskih postaja – od kojih neke pripadaju MOL-u Sloveniji, a neke OMV-u Sloveniji. To je jedan od ključnih točaka u dobivanju ranije najavljene pozitivne odluke Europske komisije za MOL-ovo predloženo preuzimanje OMV-a Slovenija. Ovim korakom MOL Grupa potvrđuje svoju predanost ispunjavanju svih zahtjeva u pogledu tržišne konkurentnosti koje postavlja Europska komisija te izražava spremnost za dovršetak procesa preuzimanja u nadolazećim mjesecima.

OMV Slovenija doo upravlja drugom po veličini maloprodajnom mrežom koja uključuje 120 benzinskih postaja diljem Slovenije i posluje pod četiri različita brenda – OMV, Euro Truck i Avanti/DISKONT. Transakcija uključuje i veleprodajno poslovanje preuzete tvrtke.

INA je već imala udio od 7,75 posto u OMV-u Slovenija doo, a sukladno ugovoru s MOL-om, INA će svoj udio sa sadašnjih 7,75 posto povećati na 33 posto. Tom transakcijom profitirat će Inini kupci koji će uživati ​​u poznatim visokokvalitetnim

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr