Notch Devcademy: I ove godine možete besplatno naučiti programirati, čak je plaža

Domaća IT tvrtka Notch organizira besplatnu ljetnu programersku edukaciju za studente i one koji žele naučiti nešto novo ili svoju karijeru okrenuti u drugom smjeru. Jedini uvjet za prijavu je da osoba poznaje osnove programiranja kako bi mogla pratiti program, ali ne mora biti fizički u Zagrebu ili na drugom mjestu, već samo:

  • imati dovoljno dobar Internet bez obzira gdje je,
  • i imati malo dobre volje.

Iako je prve četiri godine Devcademy bio fokusiran samo na Spring Boot, od prošle godine dodana su još četiri smjera: Angular, React, .NET i Flutter od kojih polaznici mogu birati koji smjer će im biti ljetni izazov.

Domagoj Žalac, koji je već u četvrtoj godini karijere u Notchu, koja je započela nakon završene ljetne škole programiranja, nova znanja i prakse u Javi se uz Spring Boot framework za razvoj REST API servisa: „Iskustvo u Notch Devcademy je bilo izvrsno i Sasvim sigurno mogu reći da su se moje vještine programiranja popravile nakon ljetne škole. Edukacija je bila potpuno na daljinu, tako da plaža i ljetne aktivnosti nisu bile uskraćene, rekao je.

Kako izgleda Notch Devcademy?

Prvo se održava Meet & Greet Day, ne samo kako bi se sudionici međusobno upoznali, već i kako bi kupili svoj svježi merch i upoznali stručne Notch mentore. Naravno, ako svi sudionici nisu u mogućnosti prisustvovati uživo na Meet & Greetu mogu sudjelovati i online. Zatim kreću ljetna predavanja o osnovama i metodama rada odabranog smjera i sudionici polako počinju plivati ​​prema svim složenijim konceptima.

“Svaki tjedan rješavao se novi zadatak popraćen setom predavanja. Zadaci nisu bili komplicirani i opseg posla je bio kvalitetno raspoređen, a tu mi je, naravno, od velike pomoći bio i mentor koji je redovito analizirao moj kod tebe usmjerio na pravi put kako bi uspješno savladao gradivo”, kaže Domagoj.

Mentori s dugogodišnjim iskustvom u softveru ključ su kvalitete Notch Devcademyja

“Mentori su bili izuzetno susretljivi te su odgovorno shvaćali svoju ulogu. Nerijetko se događalo da su kandidati individualno detaljno objasnili kako riješiti određeni problem ili unaprijediti postojeće rješenje. Ja sam se okušao kao mentor sljedeće godine pa sam na vlastitoj koži shvatio koliko je zapravo angažmana potrebno kako bi mentor savjesno odradio svoj posao”, objasnio je Vitomir Marjanovićkoji je, također, u Notch vremenu od završetka ljetne škole, a nadodao je kako mu je opseg tjednih zadataka i dalje dopuštao da se iskoriste praznike u punom smislu, ali da je usput stjecao nove vještine, održavao radne navike i upoznao dosta zanimljivih ljudi, neke s kojima sada svakodnevno i radi.

Nakon šest tjedana u uredu Notch održava se dvodnevni Hackathon koji polaznicima daje priliku isprobati rad na izazovnim zadacima u projektnom vremenu i pod vremenskim pritiskom.

“Cijela priča završila je Hackathonom, gdje su mnogi od nas prvi put u životu testirali svoje sposobnosti timskog rada pod vremenskim ograničenjem, što je po meni puno važnija vještina od samog poznavanja određene tehnologije. ”, naglasio je Vitomir.

U posljednjih šest godina, osim Vitomira i Domagoja, nakon Devcademyija se u Notchu zaposlilo preko 40 ljudi, prošle godine je zaprimljen i rekordan broj prijava – više od 1900! Broj mjesta je ipak ograničen, pa ih je 70 sudjelovalo na Devcademyiju i 30 na Hackhatonu.

Kako ne biste propustili svoju priliku za besplatnu ljetnu školu programiranja, prvi posao i novu karijeru, pratite Usjek ja Notch Devcademy na LinkedInu jer ćete tamo prvi saznati kako rezervirati svoje mjesto na ljetnoj plaži Notch.

Više o temiIzvor:Bug.hr