Belgijska bolnica dobila certifikat Gault&Millaua za kvalitetu hrane

AZ Groeninge je dokazao da se pacijentima može servirati jednostavno, a kvalitetno jelo čime je zaslužio certifikat prestižnog gastro-vodiča

Bolnički obroci u Lijepoj noši najčešće su predmet sprdnje na društvenim mrežama jer najbolje ilustriraju nedostatke domaćeg zdravstvenog sustava. Doduše, nitko ne očekuje da će bolnice ponuditi obroke restoranske kvalitete, ali mnogi se žale da jedva zadovolje nutritivni minimum.

No ne i pacijenti belgijske bolnice AZ Groeninge koja je postala prva zdravstvena ustanova sa službenim priznanjem gastronomskog vodiča Gault&Millau za kvalitetu hrane.

Kako prenosi Reuters, Marc Declerck, izvršni direktor Gault & Millau Benelux, izjavio je da već deset godina surađuju s tvrtkama i domovima za umirovljenike na obrocima koje poslužuju zaposlenicima i štićenicima.

Vrhunska kvaliteta

Spomenuta je bolnica pozvala stručnjake iz Gault&Millaua da ocijene i njihovu hranu te im pomognu poboljšati jela, posebno riblja i umake. Ekipa iz vodiča utvrdila je da je hrana visokog standarda, a Declerck je izjavio da bi neka jela poslužila u svojoj obitelji.

Kako savjetuje, bolnice bi trebale raditi s kvalitetnim sastojcima i držati se jednostavnih recepata. Pacijenti, naprosto, ne žele komplicirana jela; žele jesti zdravo i ukusno.

Obroci pripremljeni za pacijente neće se pojaviti u godišnjem restoranskom vodiču, ali su službeno certificirani od strane Gault & Millau za 2023. godinu.

Inače, bolnica AZ

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr