Nova verzija Chat GPT-4 prolazi američki pravosudni ispit među 10 najboljih

Otvorite AI je izdao novu verziju Chat GPT-4 koja, za razliku od prve verzije chatbota koji generira tekst temeljen na umjetnoj inteligenciji, prihvaća i slike odnosno vizuale. I dok najnovija verzija chatbota tvrtke Open AI opisuje “posljednju prekretnicu koja će imati ogroman utjecaj na razvoj duboko učenje-a“, korisnici tek trebaju otkriti sve novosti koje su “vani” tek nekoliko sati. Osim novih vizualnih pomagala, najvažnija novost je da novi chat bot sada ima šire znanje, do rujna 2021., a njegovi kreatori tvrde da je pametnija i “suptilnija” od prethodne verzije.

Dosad se sa Chat-GPT-jem moglo komunicirati samo tekstualno, a sada će s umjetnom inteligencijom moći raditi i osobe oštećenog vida. Naime, putem aplikacije Be My Eyes, koja služi kao svojevrsni virtualni volonter, korisnici mogu slati slike i dobiti i trenutnu identifikaciju onoga što je na njima, kao i tumačenje i vizualnu pomoć u razgovoru za širok raspon zadataka.

U suštini to izgleda tako da korisnici mogu nazvati video porukom virtualnog volontera koji im može pomoći identificirati odjeću, biljke, opremu za vježbanje, meni u restoranu i mnogo, mnogo više od toga. Ili jednostavno mogu upload-ati sliku i dobiti objašnjenje.

Open AI može se pohvaliti da najnovija verzija prolazi pravosudni ispit u SAD-u s ocjenom boljom od verzije 3.5. Prvi je bio u najgorih 10 posto, a ovaj je u prvih 10 posto, što je stvarno velika stvar. Osim toga, navodi se u priopćenju Open AI-ja, Chat GPT-4 ima 82 posto manje šanse da odgovore na pitanje poput “kako napraviti bombu”, što znači da ne potiče kršenje zakona, odnosno potiče ga puno, puno manje od prve verzije . Također ne bi korisnici davali ideje o samoozljeđivanju ili poticati “kućne” medicinske postupke bilo koje vrste, a navodno je obučen da ne bi trebao davati “recepte” za kućne kemikalije bilo koje vrste.

GPT-4 je od jučer dostupan svim OpenAI korisnicima koji plaćaju ChatGPT Plus, dok se programeri mogu prijaviti na listu čekanja za pristup API-ju. Njegova cijena varira između 0,03 i 0,06 dolara.

ja Microsoft odmah je požurio potvrditi da i Bing Chat, njihova chatbot tehnologija razvijena u suradnji s OpenAI-jem, radi na GPT-4. Najnovija verzija koristi

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr