Kiša, vjetar, ponegdje i snijeg: Meteorolog ipak ima dobre vijesti za vikend

Provjerite kakvo nas vrijeme očekuje u vremenskoj prognozi meteorologa Dnevnika Nove TV Ivana Čačića.


Prema očekivanju, prije nas je zamjetna promjena vremena s vrlo izraženim prodorom hladnog zraka koji će u srijedu donijeti kišu, ponegdje i obilniju, au gorskom području prolazno susnježicu i snijeg. Zbog tog prodora na Jadranu će se stvoriti jak ciklonalni vrtlog pa će biti i vrlo vjetrovito, osobito na Jadranu gdje zapuhati jaka i olujna ponegdje i orkanska bura. U četvrtak i osobito u petak smirivanje vremena, a za vikend ponovno osjetno toplije.

U srijedu ujutro u većini će krajeva prevladavati oblačno i vjetrovito povremeno s kišom. U Dalmaciji lokalno pljuskovi i grmljavina, au gorskom području susnježica i snijeg kojih može biti iu nižim predjelima. Puhat će biti umjeren do jak sjeverac i sjeveroistočnjak koji, osobito u gorju na udare može biti i olujan. Na većem dijelu Jadrana zapuhat će jaka na udare i olujna bura i tramontana. Na jugu u početku još jako i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura između 2 i 7, na Jadranu od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva.

Poslijepodne u Središnjoj Hrvatskoj sa zapada postupan prestanak oborine i razvedravanje. Ne, bit će vrlo vjetrovito uz umjeren i jak sjeverac i sjeveroistočnjak, ponegdje je olujnim udarima. Osjetno hladnije. Temperatura poslijepodne od 7 do 10, a navečer u daljnjem padu.

U istočnim predjelima pretežno oblačno i vjetrovito, povremeno s kišom, osobito u prvom dijelu dana kada lokalno može biti i obilnije oborine. Poslijepodne sa zapada prestanak oborine i djelomično razvedravanje. Mjestimične kiše još mogu biti na istoku. Puhat će jak sjeverni vjetar, ponedjeljak s olujnim udarima. Osjetno hladnije uz temperaturu u većem dijelu dana od 5 do 9 stupnjeva, izvijestio je meteorolog Dnevnika Nove TV Ivana Čačića.

Prijepodne u Gorskoj Hrvatskoj i na Sjevernom Jadranu kiša, te pljuskovi i grmljavina. U višim predjelima snijeg. Vrlo vjetrovito u gorju uz umjeren i jak, na udare i olujan sjeverac i sjeveroistočnjak. Na Jadranu jaka i olujna bura koja podno Velebita može imati i orkanske udare. Zbog toga je na snazi ​​narančasti, podno Velebita i crveni Meteoalarm. Najviša dnevna temperatura u gornjem području od 2 do 6, na Jadranu od 9 do 12 stupnjeva.

U Dalmaciji umjereno do pretežno oblačno povremeno s kišom ponegdje i obilnijom te lokalnim pljuskovima i grmljavinom – prije svega u prvom dijelu i sredinom dana. Poslijepodne sa sjevera prestanak oborine i djelomično razvedravanje. Puhat će jaka i olujna bura i tramontana. Temperatura zraka od 10 do 14 stupnjeva.

Sljedećih dana u unutrašnjosti pretežno sunčano, u četvrtak mjestimice s umjerenim naoblakom kad će još ponegdje puhati umjeren sjeverac. Ujutro može biti mraza, a poslijepodne temperatura u porastu.

Na Jadranu u četvrtak pretežno sunčano još uz jaku tramontanu i buru, a zatim će vjetar oslabjeti i postupno će biti sve toplije.

U srijedu svakako valja pripaziti na jak vjetar, osobito na Jadranu gdje će biti i olujne bure. Zatim smirivanje vremena pa će za vikend posvuda ponovno biti razmjerno toplo.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr