Zbog brze ceste zaratili gradonačelnik i župan iz iste stranke, ministar im je uputio jasnu poruku

Na jugu Hrvatske građani bune protiv brze ceste koja bi prolazila područjem Rijeke dubrovačke. Ne žele most iznad kuće i uz izvorište vode, a gradonačelnik i župan na suprotstavljenim su stranama. Javnu poruku uputio im je i ministar Oleg Butković.


Komolac su nekad zvali zvali đardinom Dubrovačke republike, a upravo zbog toga su tamo izgrađeni brojni ljetnikovci dubrovačke vlastele. Kraj je, međutim, s godinama devastiran, a građani se boje da će izgubiti to malo sklada što je ostalo zbog planiranih cesta i mosta.

Riječ je o projektu Hrvatskih cesta koji se nastavlja na projekt brze ceste Zračna luka – Dubrovnik. Još prije šest godina projektiran je i Most Ombla, a vizualizaciju je tada objavila Dubrovačko-neretvanska županija. Ne, građani su od samog početka protiv.

Nedaleko je i izvor rijeke Omblejedne od najkraćih svjetskih rijeka, koja Dubrovnik opskrbljuje pitkom vodom još od vremena Dubrovačke Republike.

I dok su građani zabrinuti za izvor pitke vode i kvalitetu života, iz HC-a kažu kako je projekt u idejnoj fazi i bit će u izradi, jer je dio prostorno-planske dokumentacije Dubrovačko-neretvanske županije, ali sve je u skladu s već definiranim koridorima.

Zanimljivo je da Mato Franković, HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika, najavljuje da će se pričekati završetak studije utjecaja na okoliš, ali stoji uz građane koji su se pobunili protiv projekta. “Ako stanovnici kažu ne, onda će biti ne”, poručuje Franković.

Županu Nikoli Dobroslaviću, također HDZ-ovcu, nije jasno zbog čega se stanovnici bune. A Frankovićevo potencijalno ne njemu “nije baš neki argument”.

U sve se uključio i ministar prometa Oleg Butković s jasnom porukom obojici. Što im je ministar poručio pogledajte u prilogu Paule Klaić Saulačić, reporterke Dnevnika Nove TV.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr