Budimirova supruga je sutkinja i njegova najveća podrška: poništila mu je pogodak na utakmici

PRVAKINJA U KICKBOXU

Foto: Luka i Goran Stanzl/PIXSELL

Gledala sam jedan prijenos europske utakmice i pomislila da bih mogla postati sutkinja. Prijavila sam se, položila ispit, a kad sam odsudila prvu utakmicu, zarazila sam se suđenjem, kazala je svojevremeno

Trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir (42) ostvario je povijesni uspjeh s ‘bilim tićima’ pobijedivši Borussia Dortmund nakon lutrije penala u četvrtfinalu Lige prvaka mladih.

Budimirova najveća podrška je njegova supruga Vesnainače bivša nogometašica, sutkinja i višestruka prvakinja države u kickboxingu.

Vesna je i bivša Miss Universe Dalmacije, a po struci je profesorica tjelesne kulture. Lijepa Budimirova supruga kao sutkinja je debitirala na utakmici Lučkog i Rudeša, a ljubav prema nogometu počela je slučajno.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

– Gledala sam jedan prijenos europske utakmice i pomislila da bih mogla postati sutkinja. Prijavila sam se, položila ispit, a kad sam odsudila prvu utakmicu, zarazila sam se suđenjem – kazala je svojevremeno pa dodala:

– Nikad mi nijedan igrač nije uputio psovku. Prema meni se svi ponašaju kao prema dami. Prigovaraju mi ​​stopu manje nego muškim sucima. No s tribina se mogu čuti svakakvi povici, da se ostavim zviždaljke i uhvatim se metle i kuhinje. Jednom je netko doviknuo i ‘Sudac nema p…’. Nisam se nasmijala, zadržala sam prisebnost – dodala je.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Vesna je oduvijek voljela ‘muške’ sportove, au “Večernjem showu s Giulianom” na Radio Dalmaciji ispričala je anegdotu s prve utakmice na kojoj je dijelila pravdu.

– To je bio u Omišu, uzrast mlađi pioniri. Izašla sam na teren da se zagrijem, kad odjednom, sva djeca bježe u svlačionice. Ja gledam što se događa, a oni trče do trenera i viču: “Treneru, treneru, ženska nam sudi, nećemo mi igrati – ispričala je kroz smijeh.

Vesna je ljubav svog života upoznala upravo na nogometnim terenima, a Budimir je otkrio da je sve počelo nakon što mu je poništio gol. Vjenčali su se u lipnju 2009. godine u crkvi Sv. Roka u Krilu Jesenice, Vesninom rodnom mjestu.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

– Upoznali smo se na utakmici. Ona je sudila i poništila mi gol! To je bio okidač za sastanak, kavu i tako je krenulo – kazao je Budimir pa dodao:

– Kad nam vrijeme dozvoli, gledamo utakmice i uvijek imamo raspravu. Ona drži stranu sudaca, ja igrača! Nekad ja popustim, nekad ona. Kažu da žena drži tri kantuna kuće. Ona drži 3 i pol, ako ne i četiri. Radi praktično sve, spizu, račune, moje su samo gradele.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr