Eksplozija u Dubravi: 'Mislim da je napadač fulao kuću. Ali imali smo čudan poziv prošle godine'

BOMBA MU OŠTETILA KUĆU

Foto: Neva Žganec/Pixsell, Emirat Asipi/24sata

Zagrebačka policija izvijestila je da su Peugoet i Dacia pročelje oštećene kuće u eksploziji oko 1 sat. Vlasnik kuće ispričao je kako je lani imao čudan prijeteći poziv, ali i kako ni s kim nije imao konflikte

Samo je po noći nešto grunulo. Mislio sam da je petarda pa nisam reagirao. Naslušao sam se eksplozija u ratu pa mi ovo nije bilo ništa posebno, ali je kći izletjela van jer se jako uplašila, rekao nam je Radivoj Tenodi (63), u čijem je dvorištu oko 1 ujutro bačena bomba u zagrebačkoj Dubravi.

– Izašao sam van i vidio razasute kamene, a onda sam vidio gelere u fasadi. Užas! – rekao je Radivoj, koji kaže da ni s kim nije imao konflikte, ali je prošle godine imao čudan poziv.

POGLEDAJTE VIDEO

Foto: Emirates Asipi/24sata

– Zvali su nas prošle godine na kućni telefon. Bio je muški glas, rekao je da će probušiti gume na našem Dusteru. Sve smo prijavili policiji, ne znamo što je bilo s tim – rekao je Radivoj i dodao kako je u dobrim odnosima sa svim susjedima.

Foto: Neva Žganec/PIXSELL

Foto: Emirates Asipi/24sata

– U susjedstvu smo imali situaciju kad su susjedu na ogradu stavili svinjsku glavu s metkom usred čela. Kod tog susjeda je bilo nekih incidenata pa mislim da je ovaj napadač fulao kuću, ali ne znamo – dodao je Radivoj, koji u kući živi sa suprugom, kćerkom, zetom i unukom (10).

– Fasadu smo obnovili prije dvije godine, a sad je moramo opet srediti. Ali, hvala Bogu, nema ozlijeđenih. To je najbitnije. Unuk se jako uplašio i kćerka. Još uvijek su u šoku i ne izlaze iz kuće. Bit će sve dobro – rekao je Radivoj.

Foto: Neva Žganec/PIXSELL

Osim njegove kuće, krhotine su oštetile susjedin balkon i auto.

– Jako je grunulo. Mislila sam da je pao balkon. Izletjela sam iz kuće, a vidim sve na svom mjestu. Onda sam vidjela susjede koji su rekli da je bomba. Tad sam vidjela da mi je oštećen auto. Jako smo se uplašili. Strašno nešto – rekla nam je susjeda.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr