Glumila je Bondovu djevojku, a sada se može pohvaliti Oscarom

MICHELLE YEOH

Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Youtube

Michelle je prije snimanja novog filma ‘Sve u isto vrijeme’ poručila kako joj je ovo prilika da pokaže za što je sve sposobno

Na dodjeli Oscara ove godine film ‘Sve u isto vrijeme’ (Everything Everywhere All At Once) osvojio je sedam zlatnih kipića, jer se jednim za najbolju žensku ulogu može pohvaliti i Michelle Yeoh (60).

Foto: Andrew Kelly/REUTERS

Iako joj je, posebice zbog osvajanja Oscara, angažman u filmu uloga života, iza Michelle je bogata karijera. Mnogi su imali prilike vidjeti film o Jamesu Bonduu, ‘Sutra nikad ne umire’. Glumila je djevojku poznatog agenta, kojeg je utjelovio Pierce Brosnan (69).

Kada je glumila u tom filmu, Michelle je imala 35 godina.

Fotografija: youtube

– To je bio prvi film koji sam snimila nakon što sam došla u Ameriku. James Bond je u tom trenutku bio poznat kao mačji muškarac – rekla je jednom prilikom za magazin narodali je i priznala kako uz film ne vežu samo lijepa sjećanja.

– Ljudi u industriji tada nisu mogli razlikovati jesam li Kineskinja, Japanka ili Korejka i govorim li uopće engleski. Pričali bi mi vrlo glasno i vrlo sporo. Nakon ‘Sutra nikad ne umire’ predlagali su mi uglavnom stereotipne uloge koje nisam mogla prihvatiti – objasnila je.

Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS

Inače, Michelle je na ovogodišnjim Oscarima ušla u povijest postajućiprva azijska glumica koja je osvojila Oscara u kategoriji za najbolju glumicu.

Uz nju su u konkurenciji za Oscar bile Cate Blanchett (53),Ana de Armas (34), Andrea Riseborough (41) iMichelle Williams (42).

Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS

Michelle je bila vrlo emotivna nakon što je pročitala scenarij za ‘Sve u isto vrijeme’ i saznala kroz što sve njen lik prolazi.

Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS

– Ovo je prilika da svojim obožavateljima, obitelji i publici pokažem za što sam sposobna. Da budem smiješna, realna, tužna. Napokon je netko shvatio da sve to mogu – rekla je glumica.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr