'MOJ SIN NIJE DOBIO POSAO ZATO JER JE RUS'! Poznati nogometaš teško podnosi što mu je sin diskriminiran

snimka zaslona/ Instagram

Autor: Dnevno.hr/ IL

Nekadašnji član Crvenih vragova koji je 90-tih godina bio jedan od najboljih krila svijeta, Rus Andrej Kanchelakis priznao je da je šokiran diskriminacijom u Engleskoj.

“Svi su se okrenuli protiv Rusa. Moj sin Andrej se natjecao u firmi tražeći posao. Tamo su mu rekli da mu je tata igrao za rusku reprezentaciju, tako da nema šanse”, rekao je čovjek koji je za Rusiju upisao 36 nastupa.

Iznenađen je takvim stavom u zemlji za koju je mislio da je otvorena prema svima: “Sina sam nedavno vidio u Dubaiju. Ne znam kada ću u Englesku, ali da me zovu iz Manchester Uniteda i Evertona. Bio sam tamo prije korone. Jednom na svakih šest mjeseci. Ali, teško da ću tamo otići.”

Ljut na državu

Zatim je dodao: “U mojoj putovnici piše da sam rođen u Ukrajini, a prezime mi je litavsko. Ne znaju geografiju, osim Engleske ne vide ništa. Ponekad ih gledaš i ne vjeruješ koliko su glupi. ”

“Čujemo se svaki dan. Ona je dobro. Kirovograd, moj rodni grad nalazi se u središnjem dijelu Ukrajine. Tamo nema bombardiranja Sirene su ružne. Važno je da je majka živa i zdrava. Sestra i ja smo željeli da ona ode u Izrael, ali ona je već startu i rekla je da ne želi da ide bilo gdje. Neće da dođe ni kod nas u Moskvu. Samo u posjetu. Pokušavamo je nagovoriti, ali ne vršimo pritisak na nju.”

Na kraju je rekao da je za sve kriva propaganda protiv Rusa, odnosno neznanje samih Engleza, koji su zbog SSSR-a sve svoje bivše zemlje trpali u isti koš, tj. pod Rusijom.

Autor:Dnevno.hr/ IL

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr