AKO KORISTITE WHATSAPP, OPREZ! Policija poslala važnu poruku, upozorava sve: 'Ne nasjedajte na ovo!'

Foto: Unsplash/Ilustracija

Autor: IG

PU sisačko-moslavačka objavila je kako je primila prijavu računalne prijevare na štetu 43-godišnjaka iz Popovače. Nakon što su se dogovorili oko kupnje preko aplikacije WhatsApp, nepoznati počinitelj je naveo da upiše podatke s kartice tekućeg računa.

Kada je dao tražene podatke, primijetio je da mu nedostaje novac s računa i shvatio je da je prevaren.

Policija intenzivno traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ako ste žrtve, podnesite prijavu

Počinitelji ovakvih prijevara najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp kako bi preusmjerili korisnika na phishing ili krivotvorene web stranice trgovačkih društava koja se bave dostavom robe. Na taj način prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartica i kasnije vrše neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu.

Ovaj slučaj nije usamljen jer su ovakve vrste napada sve češće. Policija stoga poziva građane na oprez te savjetuje da ne daju osobne i financijske podatke nepoznatim osobama. Ako se smatrate žrtvom slične prevare, policija savjetuje da prijavu podnesete u policijsku postaju na čijem području imate prebivalište.

Autor: IG

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr