KAO DA JE ZNAO ŠTO GA ČEKA: Svijet se oprašta od ubijenog kralja lavova, turiste je očaravao svojom veličanstvenom pojavom

Ilustracija, Foto: Pixabay

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Tužna vijest stigla je iz Tanzanije – ubijen je legendarni lav Snygge, poznatiji kao Bob Jr., dugogodišnji vladar ravnice Namiri u Serengetiju, kao i njegov brat Trggwe.

Čuvari i turistički vodiči nacionalnog parka Serengeti odali su počast veličanstvenom i izrazito fotogeničnom lavom putem društvenih mreža, baš kao i mnogi diljem svijeta.

Uz veličanstvene fotografije nastale za život Bobe Jr., čuvari su podijelili i njegovu posljednju fotografiju.

Pridružujemo se kako bismo izrazili našu tragediju zbog gubitka Snyggvea koji je također bio poznat kao Bob Jr. Dugogodišnji vladar ravnice Namiri u Serengetiju zajedno sa svojim koalicijskim bratom Trggveom.https://t.co/pWZZClrtus#lav #lavoljupci #lavljafotografija #kralj #afričkevelikemačke #serengeti pic.twitter.com/aV9hrl5K1V

— Mateys Wild Tours (@MateysW) 14. ožujka 2023

Kako se doznaje, nakon sedam godina vladavine, mlađi lavovi su odlučili da je došlo vrijeme za novog vladara.

“Htjeli su izbaciti Bobu Jr. Takvi se incidenti obično dešavaju kada vođa čopora ostane ili kada drugi mužjaci nisu zadovoljni njegovom kontrolom teritorija”, kaže jedan od vođa nacionalnog parka.

RIP Kralj ravnica Namiri. Bob Jr, Legenda koja se ne zaboravlja. Zbogom kralju Namiriju!

Nacionalni park Serengeti, Tanzanija 🇹🇿
– Kreditna fotografija –
Alex G. Perez#lav #savedadamu #fotograf divljine #wildlifeofinstagram #ljubitelji divljih životinja #divlji svijethttps://t.co/YJhXNKyfkJ pic.twitter.com/hLuBcohFMU

— Sophia Kessy (@SophiaKessy) 13. ožujka 2023

Čuvari su bili ti koji su pronašli leš lava, a po onome što su vidjeli, navode kako se nije dugo borio i opirao, kao da je znao koja ga sudbina čeka.

Prvo se tražio njegov brat, ali je on pronađen malo dalje, što govori da su lavovi organizirali napad na dvojicu braće. Ubili su obojicu.

Bob Jr. imao je oko deset godina te je uživao reputaciju moćnog vladara velikog područja, a uživao je i status zvijezde. Divili su mu se i čuvari i turisti.

Inače, u Serengetiju u sjevernoj Tanzaniji živi oko 3.000 lavova i park je nadaleko poznata turistička destinacija.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr