Šokantna ispovijest majke koju je prevarila vlastita kći, tri su godine na sudu: “Oni su meni dušu iščupali!”

Provjereno večeras donosi šokantnu ispovijest 85-godišnje Splićanke koja se s kćeri već tri godine bori na sudu za vlastiti stan.

GalerijaFilipinu je prevarila vlastita kći - 1 Filipinu je prevarila vlastita kći - 3 Filipinu je prevarila vlastita kći - 2 +0Filipinu je prevarila vlastita kći - 4


Slaba, nemoćna i jedva pokretna Splićanka još je 2018. godine sklopila s kćeri ugovor o doživotnom uzdržavanju u zamjenu za potpunu brigu o njoj. Ne, kako navodi, tko živi vrata do njezinih ne brine se o njoj, a stana se ne želi odreći.

Prodajom stana 85-godišnja Filipinka mogla bi se platiti privatni dom u kojem bi imala svu potrebnu njegu i brigu, no zbog potpisanog ugovora stan se više ne može prodati.

”Ja nikad nisam u snu sanjala da će se meni ovo dogoditi, da ćemo mi tri godine voditi rat, čak sudski i da nećemo biti u dobrim odnosima. Ja sam sve mogla zamisliti, i smrt, i bolest, i starost, i potrese, i sve, sve, sve… Ne mogu se ni sad s tim pomiriti i zato su mi odbrojeni dani. Meni su odbrojeni dani, ne samo fizički zbog moje dijagnoze nego i duša, oni su meni dušu iščupali!” govori Filipinka.

Nastavak je to priče koju je Provjereno otvorilo prije dva tjedna o spornim ugovorima u kojima stariji bivaju prevareni. Donose i nastavak slučaja Đuke Katrića iz okolice Zagreba, starije osobe koja je, ne znajući što potpisuje, ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju ostale bez imovine.

Nakon prijave inspekcija je utvrdila propuste i nepravilnosti u radu Ureda za socijalnu skrb, ai sam ministar pravosuđaIvan Malenicapriznaje kako sustav ne funkcionira jer je ugovore o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju gotovo nemoguće raskinuti.

Cijelu priču ne propustite pogledati večeras u Provjerenom!

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr