Top deset gradova u kojima superbogati imaju nekretnine

New York je među superbogatima najpopularnije mjesto u svijetu za kupnju nekretnina, prema novom izvješću tvrtke Altrata, prenosi Bloombergadria.com.

Ukupno 21.714 ljudi, čija je neto vrijednost ultravisoka (eng.ultra-visoke neto-vrijednosti– UHNW), odnosno onih koji vrijede više od 30 milijuna dolara, ima ili primarno ili sekundarno stanovništvo u gradu, pokazalo je istraživanje.

Sljedeći po popularnosti su London i Hong Kong, gdje 15.907 i 15.175 najbogatijih ljudi na svijetu posjeduju domove.

U prvih pet gradova u Los Angelesu i Miamiju, a sklonost bogatih da kupe sekundarni dom u Pekingu kinesku prijestolnicu stavlja jedno mjesto ispred Singapura.

Vrlo je velika vjerojatnost da oni koji žive u Monaku imaju vrlo bogate susjede. Jedan od svakih 39 UHNW pojedinaca je ili primarni stanovnik grada-države ili tamo posjeduje drugi dom.

U SAD-u, najveća koncentracija superbogatih stanovnika je u Aspenu. Tamo nekretninu posjeduje jedan na svakih 67 superbogataša, što znači da je u planinskom odmaralištu Colorado gustoću naseljenosti najbogatijih gotovo 15 puta više nego u New Yorku.

Američki gradovi dominiraju popisom najpopularnijih mjesta za posjedovanje nekretnina među bogatima, od 20 gradova s ​​popisa na SAD otpada njih čak 14. Prema izvješću, to odražava veličinu tržišta bogatstva u zemlji i njezinu zemljopisnu i poslovnu raznolikost.

“Te karakteristike bogatima daju mogućnost da u potrazi za sekundarnim domom ostanu u zemlji, a ne da traže u inozemstvu”, navodi se u izvješću gdje se napominje kako to “odražava i trend koji je tijekom posljednjih godina rasprostranjen u SAD-u, a odnosi se na preseljenje u manje gradove.”

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr