Ernest Tolj Dingač s osvojenih 99 od 100 bodova postao je najbolje ocijenjeno hrvatsko vino u povijesti

Ernest Tolj Dingač 2019., limitirana serija humanitarnog vina kojeg proizvodi Saints Hills vinarija i ušteđen novac od prodaje donira nezbrinutoj i potrebitoj djeci, dosad je dobila najveće priznanje. Naime, Wine Enthusiast, jedan od najrelevantnijih svjetskih časopisa, ocijenio je Ernest Tolj Dingač 2019. s 99 od mogućih 100 bodova, čime je postalo najbolje ocijenjeno hrvatsko vino u povijesti.

Srce nam je puno što svake godine kroz našu Zakladu „Saints Hills for Kids“ možemo pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. S velikim entuzijazmom biramo svaku bobicu malog plavca kako bi u konačnici postalo humanitarno vino ET Dingač. Limitirana serija od svega par stotina boca nađe se pred vinskim ljubiteljima svake godine s istom plemenitom misijom: učiniti svijet boljim mjestom“, emotivni su supružnici Ivana i Ernest Tolj, vlasnici vinarije Saints Hills.

Wine Enthusiast prošle je godine Ernest Tolj Dingač ocijenio s visokih 97 bodova, no ovogodišnjih 99 od mogućih 100 bodova svrstao ga je u sam svjetski vrh čiji se doseg može pohvaliti tek nekoliko svjetskih vina. Priznanje je tim veće jer je riječ o autohtonoj sorti vina čija se kvaliteta tek odnedavno počela prepoznavati na globalnoj razini.

U izradu ovog vina uložen je poseban trud. Nakon ručne selekcije plavca malog, slijedi fermentacija u posebnim bačve bačvicama. Vino zatim dvije godine dozrijeva u hrastovim bačvama kako bi se tani dodatno zaoblili i omekšali. Slijedi odležavanje u posebnim bocama od tamnog stakla ukrašenih motivima vinarije napravljenih od čiste platine.

Od danas je na web stranici Sveta brda vinarije dostupno 99 od ukupno 800 boca Ernest Tolj Dingač 2019. koje će biti u prodaji, a isporuka se očekuje u lipnju. Sav prihod namijenjen je najranjivijim skupinama kroz Zakladu „Saints Hills for Kids“, baš kao što je to bilo i prethodnih godina.

Jednako kako se trudimo našoj djeci biti primjerom i pomagati im na njihovim životnim putevima, želimo to isto činiti i prema onoj djeci koja nemaju adekvatnu skrb, zaštitu i ljubav. Zato je u svakoj kapljici Ernest Tolj Dingača utkana ta najveća potrebna emocija svakom čovjeku – od onog najmanjeg do najstarijeg“, poručili su Ivana i Ernest Tolj.

Vinariju Saints Hills osnovali su 2006. godine, a po njoj su nazvali svoje vinograde u Dalmaciji i Istri.

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr