Ljutić izletjela sa staze, Leona Popović odvozila fenomenalno! Ušao je u cilj ispred Shiffrina

IDEMO PO POSTOLJE!

Fotografija: LEONHARD FOEGER/REUTERS

U prvoj vožnji posljednjeg slaloma u sezoni, čudesna Leona Popović odvozila je jednu od najboljih utrka u karijeri i zauzela drugo mjesto. Zrinka Ljutić nije završila utrku. Druga vožnja je od 13.30

Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović odlično je nastupila u prvoj vožnji slaloma na cilj Svjetsko prvenstvo u Andori i drži drugo mjesto sa 32 stotinke zaostatka za Slovakinjom Petrom Vlhovom koja je imala najbolje vrijeme (54,28 sekundi).

Nažalost, Zrinka Ljutić pogriješila je već prije prvog prolaznog vremena, s velikim gubitkom vremena nastavila se vožnja, ali je nakon još jedne pogreške odustala.

Leona Popović je odskijala jednu od najboljih slalomskih vožnja u karijeri, bila je agresivna u položenom gornjem dijelu staze, a na završnoj strmini je kontrolirala brzinu, izbjegla pogreške na kritičnim mjestima i ponovno pustila brzinu u samoj završnici. Imala je hrvatska skijašica najbolje prvo prolazno vrijeme, au odnosu na vodeću Vlhovu najviše je izgubila na strmini koju je Slovakinja sa početnim brojem 1 najbolje svladala.

Foto: ALBERT GEA/REUTERS

Neobično neprecizna bila je najuspješnija skijašica u povijesti, Amerikanka Mikaela Shiffrin, koja je u zadnjem dijelu prve vožnje bila čak 75 stotinki sporija od Vlhove, što joj je u konačnici donijelo četvrto mjesto sa zaostatkom od 59 stotinki. sekundu.

Osim Vlhove i Popović, Shiffrin je u prvoj vožnji stigla ispred Šveđanke Anne Swenn Larsson (+0,56). Švicarka Wendy Holdener, već peta, za Vlhovom je zaostajala više od jedne sekunde (+1,16).

Start druge vožnje je u 13.30 sati.

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr