Nutricionisti su otkrili kako pobjeđuju iznenadne napade gladi

I nutricionisti su ljudska bića, i oni osjećaju žudnju za hranom i napade gladi baš kao i mi.

I nutricionisti su ljudska bića, i oni osjećaju žudnju za hranom i napade gladi baš kao i mi. Međutim, nemaju drugog izbora nego dati sve od sebe da se klone tih neodoljivih slatkih i slanih poslastica jer moraju prakticirati ono što propovijedaju. Dakle, kako nutricionisti pobjeđuju žudnju za hranom? Evo nekoliko savjeta i trikova koji dolaze izravno od njih, piše Healthybuilderz.

Spavajte dovoljno noći

S ogromnim podočnjacima suočit ćete se samo ako ne provedete 7 do 9 sati u carstvu snova svake noći, ali to nije jedini problem. Stručnjaci kažu da postoje brojne posljedice nedostatka sna na zdravlje i ljepotu, a debljanje je jedna od njih – zbog nesanice možete biti stalno gladni. Pobrinite se da svake noći uživate u dovoljnim satima sna kako biste se spasili od napadača gladi sljedećeg dana s kojima se može vrlo teško boriti.

Pustite piće

Svi znaju da alkohol može učiniti da izgubite inhibicije. Ali jeste li znali da zbog toga možete i izgubiti snagu volje? To je razlog zašto je dobra ideja da se klonite alkohola, posebno ako ne možete prestati žvakati čips, pizzu, krumpiriće, hamburgere i krafne svaki put kad ste pijani. Držite se vode ili čistih voćnih sokova ako se želite odvratiti od neželjenih kalorija i kilograma. Ako ne možete reći “ne” alkoholu, pobrinite se da ga pijete samo umjereno.

Popijte puno vode

A kad smo već kod vode, pobrinite se da popijete otprilike 2 litre vode dnevno – više ako ste fizički aktivni ili živite na mjestu gdje je uvijek sunčano. Većinu vremena stručnjaci kažu da se obična žeđ može zamijeniti s glađu, koja se zapravo može jednostavno riješiti visokom čašom vode.

Ne brinite ako vam je voda dosadna jer može biti zanimljivija tako da joj dodate krišku ili dvije svog omiljenog voća. Limuni, naranče, jabuke i jagode fantastični su primjeri.

Zagrli tamu ( mislimo na tamnu čokoladu)

Samo zato što se klonite slatkiša ne znači da biste trebali potpuno ostaviti sve slatko. Naime, postoji jedna dekadentna poslastica u kojoj možete uživati ​​s vremena na vrijeme, a to je tamna čokolada. Stručnjaci za prehranu svima daju signal da povremeno pojedu mali komadić.

Pobrinite se da se odlučite za tamnu čokoladu koja ne sadrži manje od 70 posto kakavovaca kako biste se mogli osjećati zadovoljnima i uživati ​​u brojnim blagodatima za zdravlje i ljepotu za koje je poznato da donosi.

Ludi za šakom oraha

Prema nutricionistima, nije dobra ideja stalno se boriti protiv želje za grickalicama. Kažu da je grickanje nekih zdravih poslastica zapravo preporučljivo ako se želite spasiti od osjećaja uskraćenosti, nečega što vas na kraju može natjerati da prožderete bilo koju jestivu poslasticu koja vam padne na pamet.

Kad god imate potrebu za grickalicama, posegnite za šakom orašastih plodova. Bademi, indijski oraščići, pistacije, orasi — ovi i ostali sadrže proteine ​​i zdravu masnoću, a oboje vam omogućuju da se osjećate potpuno zadovoljni.

Pobijedite taj stres

Stres i pretilost obično idu ruku pod ruku jer je stres nešto zbog čega lako možete izgubiti kontrolu svaki put kad se pred vama nađe nešto slatko ili slano. Stručnjaci kažu da stres uzrokuje povećanje inzulina, a to vas može ostaviti pretjerano gladnima, pa na kraju počnete jesti pod stresom.

Pobrinite se da tražite načine za smanjenje stresora u svom životu. Također, neka vam se navika postane baviti aktivnostima koje smanjuju stres poput joge, masaže i opuštajućih kupki.

Više o temiIzvor:Poslovni.hr