U spomen na žrtve krvavog pohoda: Ekumenska misa održana u Hamburgu

Crkve u Hamburgu u nedjelju održavaju ekumensku misu u spomen na žrtve napada koje je muškarac prije deset dana ubio pucajući u crkvu Jehovinih svjedoka.


U incidentu 9. ožujka, napadač, identificiran kao Philipp F. prema njemačkim zakonima o privatnosti, ubio je četiri muškarca, dvije žene, sedmomjesečni fetus i na kraju sebe.

Nedjeljno događanje u crkvi sv. Petra u gradu na sjeveru Njemačke organizira Luteranska crkva, a misa zadušnica namijenjena je pripadnicima hitne službe i policije koji su pozvani zbog pucnjave, kao i lokalnom stanovništvu.

Katolička nadbiskupija Hamburga i ekumenska zajednica kršćanskih crkvi pridružit će se događaju, zajedno s hamburškim gradonačelnikom Petrom Čenčerom.

Hamburška zajednica Jehovinih svjedoka izrazila je potporu događaju, ali će održati vlastite mise u skladu sa svojim kršćanskim načelima.

Ubijene odrasle osobe imale su između 33 i 60 godina. Majka sedmomjesečnog fetusa preživjela je, ali je teško ozlijeđena. U napadu na crkvu, poznatu kao Dvorana Kraljevstva, ozlijeđeno je ukupno osam osoba, od kojih četiri teško.

Tridesetpetogodišnji napadač bio je sportski strijelac koji je ranije bio pripadnik vjerske zajednice. Poluautomatski pištolj koji je koristio u napadu kupio je legalno.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr