VIDEO/FOTO Katastofalna autobusna nesreća: Poginulo 19 osoba, broj bi mogao i rasti

Autobus u središnjem Bangladešu, koji je vozio prebrzo, sletio je s autoceste i pao u jarak, pri čemu je poginulo najmanje 19 ljudi, a deseci su ozlijeđeni, priopćila je policija.

GalerijaAutobusna nesreća u Bangladešu - 1 Autobusna nesreća u Bangladešu - 2 Autobusna nesreća u Bangladešu - 3 +0Autobusna nesreća u Bangladešu - 4


Broj poginulih u autobusnoj nesreći u Bangladešu zasad je 19, ali bi mogao rasti jer su neki od ozlijeđenih putnika u kritičnom stanju, rekao je Anwar Hossain, policijski dužnosnik Shibchara, gdje se nesreća dogodila. Taj je grad udaljen od prijestolnice Dhakea 80 kilometara.

Najmanje 19 ljudi je poginulo, a 12 teško ozlijeđeno u Bangladešu kada je autobus udario u ogradu i pao u jarak, objavila je policija.

Nesreća se dogodila u Shibcharu, okrugu na jugu zemlje. pic.twitter.com/5H8jB0LBjP

– Agencija Telam (@AgenciaTelam) 19. ožujka 2023

Autobus, koji je prevozio više od 40 putnika, pao je u devet metara dubok jarak uz cestu nakon što je probio ogradu novoizgrađenog mosta na rijeci Padma, izjavio je Hossain.

Vozač, koji je poginuo u nesreći, čini se da je izgubio je kontrolu nad vozilom nakon što je pukla gumarekao je, dodajući da se uzrok nesreće istražuje.

Prometne nesreće česte su u Bangladešu. Obično je uzrok nesavjesna vožnja, stara vozila i loša sigurnosna pravila, a svake godine pogine tisuće ljudi.

U 2018. niz masovnih studentskih prosvjeda, potaknutih smrću dvoje tinejdžera, prisilio je vladu premijerke Sheikh Hasine da odobri povećanje maksimalne zatvorske kazne s tri na pet godina za izazivanje smrti nepromišljenom vožnjom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr