Bišćan odgovorio na pitanje o Dinamu koje zanima mnoge i dodao: Hajdukovci? Postoji crvena

IZBORNIK MLADIH ‘VATRENIH’

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Bišćan se nada da će na Euru imati na raspolaganju najbolje igrače među kojima su Guardiola, Šutal i Stanišić, ali i Luka Sučić koji je ozlijedio ligamente koljena. Otkrio je i da je u kontaktu s Marijom Vušković

U-21 nogometna reprezentacija Hrvatske okupila se uoči prijateljskih utakmica s Izrael ja engleskom. U četvrtak 23. ožujka igraju prijateljsku utakmicu protiv Izraela u Varaždinu, a pet dana kasnije putuju u London povodom utakmice s Engleskom.

Sve je to zbog nadolazećeg U-21 Europskog prvenstva koje će se krajem lipnja održati u Rumunjskoj i Gruziji. Izbornik mlade reprezentacije Igor Bišćan (44) obratio se novinarima povodom okupljanja.

Foto: Željko Hladika/PIXSELL

– Svaki susret je važan, svaka utakmica je ista, to je nešto što smo htjeli potaknuti kod igrača od prvog dana. Moraju biti svjesni da im je svaka utakmica prilika da budu bolji igrači, da se ojačaju i afirmiraju. Ove utakmice su prijateljskog karaktera, ali su dio priprema za EP, što je vrhunac ovog ciklusa, jer to smo se borile dvije godine – rekao je Bišćan.

– To su najbolji koje smo mogli dobiti u ovom trenutku budući da mnoge reprezentacije nisu više dostupne i ove su reprezentacije jedine s Eura s kojima smo mogli igrati. Odlučili smo se onda uzeti najbolje moguće kako bismo vjerojatno osjetili koja će nas kvaliteta očekivati. Ili barem slična, recimo Španjolske. Izrael je iz nekog 4. pota, ali je reprezentacija koja je žilava i čvrsta pa da vidimo gdje smo.

Bišćan se nada Guardioliju i Sučiću

Bišćan se nada da će na Euru zaigrati neki etablirani članovi seniorske reprezentacije, poput Joška Gvardiola, Josipa Šutala ja Josip Stanišić.

– Vidjet ćemo odluku A stožera. To je razumljivo, blizu je to jedno drugome u specifičnom dijelu sezone kada je većina igrača već sezonu završila, pripreme su jako blizu, jer će puno faktora utjecati na to. Ja se samo nadam da ćemo imati najbolju momčad na raspolaganju.

Luka Sučić trenutno je ‘izvan stroja’ zbog napuknuća vanjskog ligamenta lijevog koljena. Bio je na operaciji u Innsbrucku, a ranije je za 24sata rekao da će vjerojatno propustiti završnica Lige nacije koja čeka seniorsku reprezentaciju i U-21 Euro.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ipak, Bišćan se nada da će biti spreman za veliko natjecanje.

– Uvijek postoje šanse, prema prvim procjenama to je oporavak od tri mjeseca, a može li brže, to će vrijeme pokazati. Ja se nadam, kao i svi, da će biti. Je li to dovoljno brže da se adekvatno pripremi i bez rizika jer se pita nešto i njegov klub. Ako dođe, bit će veliki plus. Razgovarao sam s njim, nije idealan trenutak za njega, ali vidjelo se da ga nešto muči, da nije na svom nivou, to je bilo neophodno za napraviti. Situacija je takva kakva je. Nema puno vremena u U-21 reprezentaciji, ima još pravo igrati za nju, ali on pokazuje takvu kvalitetu da će on sigurno uskoro biti član A reprezentacije – otkrio je Bišćan.

Hoće li preuzeti Dinamo?

Bišćan je odbio odgovoriti na pitanje o odnosu s Darijom Šimićem, novim članom uprave Dinama i glasinama kako bi mogao postati novi trener ‘modrih’.

– Ovo je presica isključivo mlade reprezentacije. Nije vrijeme ni mjesto da govorim o nečemu drugome – kratko je rekao.

Foto: Željko Hladika/PIXSELL

Komentirao je i doping aferu Marija Vušković te plasman ‘bivših tića’ u polufinale Lige prvaka za mlade.

– Savez i ja smo u kontaktu s njim, dosta smo upoznati s cijelim slučajem i pozitivni smo, optimistični oko cijele situacije. On nas je uvjerio, ai kroz sve kontakte u ovim godinama s njim, doista smo dobili dojam da je dečko nevin. To je najvažnije, ai on je spreman boriti se da to dokaže sa svime što je u njegovoj moći, to je najviše što može sada. Nadam se da će se to što prije riješiti i da će se on što prije vratiti – poručio je Bišćan, pa se osvrnuo na Hajdukove juniore.

– I njima su napravili lijep uspjeh i pokazali da mogu parirati najboljima. Svi su oni potencijalni U-21 reprezentativci, ali postoji određeni redoslijed po kojem to postanu, dovoljno su mladi da budu tu, ali kao U-19 reprezentativci koji imaju vrlo važne kvalifikacije. To je jedan od razloga zašto se s nekima sada nismo pretjerano bavili, ali bit će vremena da nađu put do kvalitete i rada – zaključio je Bišćan.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr