Burberry dovodi novog financijskog direktora iz automobilske tvrtke McLaren

Kate Ferry će usko surađivati ​​s izvršnim direktorom Jonathanom Akeroydom koji planira udvostručiti prihode na pet milijardi funti

S idejom da udvostruči svoje prihode, modni brend Burberry doveden novi financijski i operativni direktor, Kate Ferrykoja svoje znanje i iskustvo nije “isklesala” u modnoj, već u automobilskoj industriji.

Naime, Ferry u menadžerski tim luksuznog britanskog modnog brenda stiže iz McLaren gdje je posljednje dvije godine radila kao financijska direktorica. Prije toga bila je financijski direktor u TalkTalk Telecom Griupua potom i izvršna direktorica britanskog lanca pekarnica Greggs.

Trajekt će naslijediti Julie Brownčija je odluka o povlačenju s mjesta financijske i operativne direktorice Burberryja objavljena u rujnu, a kao financijski direktor usko će surađivati ​​s izvršnim direktorom Jonathanom Akeroydom koji planira udvostručiti prihode na pet milijardi funti.

Akeroyd velike nade polaže iu Daniela Leeja koji je u rujnu 2022. proglašen novim kreativnim direktorom brenda, zamijenivši na tom mjestu Riccarda Tiscija.

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr