FDIC prodaje depozite Signature Bank Flagstaru, kriptovalute nisu uključene

Samo tjedan dana nakon propasti, depozita i kredita Potpis banke bit će prodani Zastavica banci, podružnice New York Community Bancorpa, ali depoziti povezani s kriptom neće biti dio dogovora.

Savezna korporacija za osiguranje depozita (FDIC) objavila je sporazum 19. ožujka, prema kojem će biti preuzeto 38,4 milijarde dolara vrijednosne depozite koji nisu u kriptovalutama i zajam od 12,9 milijardi dolara od banke sa sjedištem u Michiganu prema ugovoru o kupnji i preuzimanju.

Od 20. ožujka podružnice 40 podružnica Signature banke počet će poslovati kao Flagstar banka, gdje će svi depoziti koje je preuzela Flagstar banka i dalje biti osigurani sve do 250.000 dolara.

Ugovor o preuzimanju od Flagstar banke nije uključio oko 4 milijarde dolara depozita koji drži digitalni odjel Signature banke. Umjesto toga, FDIC je potvrdio da će te depozite prenijeti izravno klijentima koji su otvorili račun digitalnog bankarstva.

– FDIC će te depozite izravno osigurati klijentima čiji su računi povezani s poslovanjem digitalnog bankarstva – navodi se.

Brojka od 4 milijarde dolara iznosi 4,5 posto od ukupno 88,6 milijardi dolara depozita koje je Signature Bank imala od 31. prosinca.

Coinbase, Celzija ja Paxos tri su kripto tvrtke koje su nedavno potvrdile određenu izloženost Signature banci.

Prošlog tjedna, Reutersovo izvješće od 17. ožujka citiralo je dva izvora koji su sugerirali da će svaki kupac Signaturea morati odbaciti kripto aktivnosti kao dio potencijalnog plana spašavanja.

Tada je glasnogovornik FDIC-a to opovrgnuo, napominjući da agencija nije zahtijevala kripto dezinvestiranje kao dio bilo kakve prodaje.

Partner Castle Island Venturesa Nic Carter vjeruje da najnovija objava pokazuje da je FDIC ‘lagao’ u svom odgovoru Reuters

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr