Poznati novi detalji pada auta u more: Pijani vozač krivo skrenuo, žena se utopila

Jedna osoba poginula je nakon što je automobil sletio na putanju pristaništa u Prapratnom. U automobilu je bilo još troje putnika, koje su uspjeli spasiti.

GalerijaPoginuli u Prapratnom Očevid na trajektnom pristaništu Očevid na trajektnom pristaništu +5Očevid na trajektnom pristaništu


Došlo je do slijetanja osobnog vozila splitskih registarskih oznaka u more na trajektnom pristaništu u Prapratnom.

U vozilu se nalazio vozač i troje putnika. Nakon nesreće koja se dogodila u nedjelju oko 22:45 iz vozila je uspio izaći vozač i dvoje putnika, dok je jedna od putnica, 45-godišnjakinja, ostala u vozilu, odakle su njezino tijelo u nedjelju oko 2:25 izvukli ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Izvlačenje automobila iz moraOčevid na trajektnom pristaništu(Foto: DNEVNIK.hr)

Izvlačenje automobila iz moraPoginuli u Prapratnom(Foto: DNEVNIK.hr)

Očevid prometne nesreće započeo je u nedjelju navečer i još uvijek traje. Na stranici Jadrolinije pisalo je kako je trajektna linija 832 Prapratno – Sobra u prekidu, ali se uspostavila u 12 sati polaskom iz Sobre.

Izvlačenje automobila iz moraOčevid na trajektnom pristaništu(Foto: DNEVNIK.hr)

Zvala je policija

Očevidom je utvrđeno da je vozilom upravljao 47-godišnjak, dok se s njim u vozilu nalazilo još troje putnika, 42-godišnjakinja, 39-godišnjakinja i 45-godišnjakinja, svi državljani Republike Hrvatske.

Vozeći iz smjera Stona u pravcu Splita, vozač je krivo skrenuo za putanju pristaništa misleći da vozi pristupnom cestom prema Pelješkom mostuizvijestila je PU dubrovačko-neretvanska.

Odmah nakon slijetanja iz vozila su, samostalno i bez ozljeda, uspjeli izaći vozač i dvoje putnika, dok je jedna od putnica, 45-godišnjakinja, ostala u vozilu.

Alkotestom je utvrđeno kako je vozač je vozio pod utjecajem alkohola od 0,81 g/kg. Uhićen je te će zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom uz kaznenu prijavu biti doveden pritvorskom nadzorniku te policijske uprave.

Tijelo preminule putnice prevezeno je na Odjel patologije dubrovačke bolnice, gdje će se utvrditi točan uzrok njezine smrti.

Tragedija na istom mjestu

Na istom je mjestu u kolovozu prošle godine poginuo 27-godišnji Indijac. Prilikom parkiranja automobila zagrebačkih registracija na parkiralištu Trajektnog pristaništa Prapratno nije aktivirao ručnu kočnicu.

Vozilo je upalo u more s visine od oko četiri metra, okrenulo se na krov i potonulo na dubinu od šest metara. Jedan policajac skočio je u more, zaronio do vozila i izvukao vozača. Drugi ga je odmah počeo reanimirati, ali nisu uspjeli spasiti nesretnog vozača.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr