“Znao sam za kalašnjikov”: Socijalni radnik na suđenju otkrio što mu je Zavadlav rekao o oružju

Filip Zavadlav izjasnio se u petak da se ne osjeća krivim za tri teška ubojstva od siječnja 2020. godine, a danas je nastavak ročišta na novom suđenju Zavadlavu.

GalerijaNastavak ročišta na novom suđenju Filipu Zavadlavu Nastavak ročišta na novom suđenju Filipu Zavadlavu Nastavak ročišta na novom suđenju Filipu Zavadlavu +1Nastavak ročišta na novom suđenju Filipu Zavadlavu


Na početku ponovljenog suđenja na sudu u SplituFilip Zavadlavrekao je kako će svoju obranu dati na kraju postupka. Sudi mi se za trostruko ubojstvo u Splitu. Prvo je dobio kaznu od 40 godina zatvora zbog ubojstava Marina Torlaka, Jurice Ožića Paića ja Marina Bobanaali je Viši sud ukinuo presudu i naložio da se u novom suđenju više pozornosti posveti utvrđivanju motiva.

U ponedjeljak na suđenju svjedočio je socijalni radnikZlatko Lovrić, koji je tijekom godina vodio brigu o obitelji Zavadlav. Na sudu je rekao da je znao za kalašnjikov jer mu je Filip pokazao fotografiju, ali ne i da je to njegovo oružje.

“Rekao sam da mu to ne treba, na što mi je on rekao da se ne brinem i da je to šala, da je samo htio impresionirati djevojku iz Beograda. Slike je vrtio na mobitelu, bila je i jedna na kojoj drži pištolj, mislim da je snimljena na brodu”, rekao je na sudu Lovrić, pišu 24 sata.

Na sudu je bila i svjedokinja koja je slučajno upoznala Zavadlava jer je njezina kći slično godište kao i on.

“Zadnji put sam ga vidjela na dan kad se to dogodilo, pozvonio nam je ujutro, bio je izvan sebe, nepovezano je govorio, ništa nam nije bilo jasno. Taj dan otac ga je uporno zvao na ručak, a on se nije htio javiti. Zvao je socijalnog radnika da se posavjetuje, ali on se nije mogao s njim naći jer nije bio u Splitu. Socijalni radnik rekao mu je da ode kod oca i mi smo ga tamo i ostavili”, ispričala je svjedokinja.

Ponovljeno suđenje počelo je 17. ožujka, kada su ispitani vještaci iz Vrapča, koji su ustvrdili da je sposoban za daljnju raspravu. Njegov otac i brat odbili su svjedočenje kao bliski članovi obitelji.

Na ovom ročištu govorio je na hrvatskom jeziku te je napao vještake koji su ga proglasili sposobnim za nastavak suđenja. Prvo ročište održano je 17. ožujka, a ispitivali su vještake s Vrapča o izvješću Zavadlavove sposobnosti za suđenje, a za svjedoke su pozvali i njegova oca i brata, koji su iskoristili zakonsko pravo i kao članovi obitelji odbili su svjedočiti.

Zavadlav je 11. siječnja 2020. s 37 metaka iz automatske puške u splitskom Varošu ubio Bobana, Torlaka i Ožića Paića. Nekoliko sati kasnije predao se policiji.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr