U NJEMAČKOJ JE IMALA BAŠ SVE, ALI VRATILA SE KUĆI! Liječnica ispričala zašto ne žali niti sekunde: 'Onda ćete se pitati'

Foto: Saša Burić / CROPIX, Ilustracija

Autor: Dnevno.hr

Da doista nije u šoldima sve, pokazuje i sljedeći slučaj iz susjedne nam Bosne i Hercegovine. Liječnica Iman Al-Zghoul, inače specijalistica interne medicine, nakon deset godina rada i usavršavanja u Njemačkoj odlučila se vratiti u narodnu grudu i progovoriti što ju je nagnalo na ovakav danas poprilično neobičan potez.

Al-Zghoul je domovinu napustila još 2013. godine kako bi se specijalizirala u području koje ju je uvijek najviše privlačilo i naučila jezik.

U deset godina prethodnog rada liječila je u četiri različite klinike i surađivala s brojnim stručnjacima koji su uvijek u fokus stavljali pacijenta, brinući se i o tome da se njihovi mlađi kolege čim prije osposobe za samostalan rad.

‘To nije to’

A onda je prelomila.

Al-Zghoul je svoje vrijeme progonio onaj jednostavan osjećaj da “to nije to”, a posebno joj je nedostajala “ključna socijalna komponenta”, piše N1.

“Za mene nema ljepše zemlje od Bosne i Hercegovine. Osjećaj kad sam u svojoj domovini i komšiluku se ne može opisati i ne može mi ga nadoknaditi nijedna druga država. Njemačka je lijepa i uređena zemlja, ali nije mi mogla nadoknaditi taj osjećaj”, objasnio je.

Neke stvari se ne mogu kupiti novcem

Osim toga, stravično joj je nedostajala njezina majka, s kojom želi provesti što više vremena.

“Kad imate novac i status, a niste sretni, onda ćete se pitati što je to što vas čini sretnim. Odlučila sam srcem, ključni faktor je bila moja majka. Mnogi od nas su tamo, a roditelji nam ovdje. Moja majka je bila sama. Oni vremenom postaju sve više iznemogli”, ispričala je Al-Zghoul koja sada radi u Poliklinici Alabajči u Tuzli i nadajmo se da imamo sve što želimo.

Autor:Dnevno.hr

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr