Ukrajinci se pohvalili hrvatskim robotima: “Hvala vam na pomoći”

Hrvatski robotski sustavi za razminiranje stigli su u Ukrajinu. Minsko sumnjivo područje u Ukrajini čistit će zahvaljujući donacijama koje je osigurao američki donator.


U Ukrajinu su stigli DOK-ING robotski sustavi za razminiranje. “Ruski agresori pretvorili su Herson i okolicu u Minsko polje. Uklanjanje je zahtjevno, a ovim strojevima iz Hrvatske bitno ubrzavamo posao. Ovo su jedni od najboljih robotičkih sustava u svijetu i dnevno mogu očistiti područje od četiri do pet tisuća. Funkcionalnost ovih kompleksa je fantastična , ali njihova glavna prednost je spašavanje života. Hvala vam na pomoći”, objavio je na svom Facebooku šef hersonske oblasti, Olesandar Prokudin.

Kako su objavljeni iz tvrtke DOK-ING, ukupno će prema Ukrajini otići osam robotskih sustava za humanitarno razminiranje.

🇺🇦 #Kerson
sustavi za razminiranje iz 🇭🇷 Hrvatska DOK-ING MV-4 & MV-10 pic.twitter.com/hLafKlunmR

— C4H10FO2P (@markito0171) 20. ožujka 2023

U DOK-ING-u vjeruju kako je ovo tek početak odnosa Hrvatske i Ukrajine u području protuminskog djelovanja i upravo ovaj ekosustav koji obuhvaća stručnost, iskustvo, ali i inovativnost u pristupu i proizvodima, može biti pouzdan partner Ukrajine u njezinim aktivnostima, na čelu s Republikom Hrvatskom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr