Žena kažnjena jer je hranila mace pred ulazom: Odrapili joj 132 eura kazne, živi od socijalne pomoći

by | ožu 20, 2023 | Vijesti | 0 comments

70-godišnja žena iz Pule kažnjena je sa 132 eura jer je hranila mačke ispred svoje zgrade. Jedini prihod koji ima 172 eura socijalne pomoći mjesečno. Komunalni redari napisali su joj kaznu jer je, kako se navodi, “hranila životinje bacanjem hrane na javnu površinu”.

GalerijaHranilište mačaka u Puli - 2 Hranilište mačaka u Puli - 6 Hranilište mačaka u Puli - 5 +3Hranilište mačaka u Puli - 4


Kako će kaznu platiti, nije jasno, a 70-godišnjak Nevenka Ristović sve optužbe negira i kaže kako hranu uopće ne bacato je već mama uredno poslužuje u zdjelicama koje nosi kući nakon što mace sve pojedu.

I tako dva puta dnevno”, ispričala je Nevenka za portal Istra24.hr. Kaže kako se osjeća kao da je neki zločinac. “Pojavili su se ovdje jedno jutro u 9 sati u siječnju, zaskočili me i slikali mobitelom i onda sam za dva mjeseca dobila kaznu, točno na 8. ožujak.

Na odluku će se žaliti jer, između ostalog, nema kako platiti kaznu. “Prvi socijalnu pomoć od 172 eura mjesečno. Kako da preživim s 40 eura koji mi ostanu?” pita se.

Svakodnevno hrani oko 15 od 20 mačaka koje dolaze na hranilište. Kaže da je većina njih kastrirana uz pomoć lokalne udruge i veterinarske ambulante te da je Grad Pula imao akciju besplatne kastracije i sve su mace tada i označeno. Dodaje i da ona ne prlja okoliš zgrade, za što se optužuje. “Ne mogu shvatiti u čemu sam ja pogriješila.”

Susjedi se žale da se oko smeća okupljaju i galebovithe psi za kojima nitko ne skuplja izmet. Nevenka sumnja da su je prijavile dvije susjede s kojima je već bila u sukobu te su joj se okretale zdjelice s vodom koju je ostavljala macama.

“Po cijele su dane na prozoru i gledaju. Počele su mi čak zabranjivati ​​da hodam ispod njihove zgrade, a kćer se smijala kada je vidjela da sam dobila kaznu”, žali se Nevenka.

Komunalni red grada Pule zabranjuje hranjenje životinja na javnim površinama, no Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca te načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama iz 2016. godine, navodi se i kako se na javnim površinama smiju postavljati hranilišta za mačkea sve slobodnoživuće mačke zaštićene su sve dok se stanari pojedinog kvarta ili volonteri udruga o njima brinu na primjeren način.

Sve su mačke slobodne za udomljenje, a za upit se možete javiti redakciji portala Istra24.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr