Nevjerojatna odluka suda u Koprivnici: Obiteljskog nasilnika osudili na zatvor i

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici žalilo se protiv rješenja suda o ukidanju istražnog zatvora 35-godišnjaka nepravomoćno osuđenom za ukupno osam kaznenih djela među kojima su obiteljsko nasilje i prijetnja.


Tridesetpetogodišnji okrivljenik je nepravomoćno osuđen za dva kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode, pet kaznenih djela prijetnje i kaznenog djela nasilja u obitelji.

Kako se navodi u priopćenju DORH-a, nasilnik je dvaput zatočiou više navrata zlostavljao i prijetio izvanbračnoj supruzi.

Sve se to događalo na području Koprivnice u razdoblju od siječnja 2016. do kolovoza 2022. godine. Jednu prijetnju uputio je nekome drugome, dodaju.

Nepravomoćno je osuđen i kažnjen jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci, od čega deset mjeseci bezuvjetno, a deset mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine.

Sve to nije bilo dovoljno da ga sud zadrži u istražnom zatvoru već su 35-godišnjaka pustili na slobodu.

DORH u žalbi navodi kako smatra da i dalje postoji opasnost od ponavljanja kaznenih djelas obzirom na dugo razdoblje i broj istih koje je počinio prema žrtvi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr