Tužitelji otkrili detalje o smrti suvozačice, vozača BMW-a su pustili da se brani sa slobode

NOVI DETALJI NESREĆE KOD PELJEŠCA

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Pretpostavlja se da je, zbog nevezivanja sigurnosnim pojasom, suvozačica pri slijetanju vozila u više pristaništa u Prapratnom udarila u vjetrobransko staklo te privremeno izgubila svijest, što je utjecalo na to da izgubi život u stravičnoj nesreći.

– Prema odredbama Zakona o kaznenom postupku, nema osnova za predlaganje istražnog zatvora osumnjičeniku. Osumnjičeni vozač BMW-a splitskih registracija je Splićanin i državljanin Republike Hrvatske, rođen 1976. godine, po zanimanju diplomirani ekonomist, au ŽDO-u Dubrovniku iznio je svoju obranu – rekla je za Jutarnji List dežurna zamjenica dubrovačkog županijskog državnog odvjetnikaKatija Kristovićkoja je ispitala osumnjičenog splitskog vozača koji se sumnjiči za izazivanje prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom prilikom slijetanja osobnog vozila marke BMW u more s platoa trajektnog pristaništa u Prapratnom na Pelješcu.

Jutarnji list neslužbeno doznaje kako je osumnjičeni splitski vozač, nakon uhićenja zbog osnovane sumnje da je izazvao prometnu nesreću sa smrtnim ishodom, predan pritvorskom nadzorniku te je prenio u ćeliji Policijske uprave dubrovačke.

Jučer oko 13.30 sati priveden je u Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku, a kako nema osnova za predlaganje istražnog zatvora, to znači da ga policija neće niti dovoditi dežurnu sucu istrage, odnosno u Istražni centar dubrovačkog Županijskog suda te da će se osumnjičenik u daljnjem tijeku pravosudnog postupka braniti sa slobode.

Podsjetimo, očevidom je utvrđeno da je vozilom splitskih registarskih oznaka upravljao 47-godišnjak, dok se s njim u vozilu nalazilo još troje putnika, 42-godišnjakinja, 39-godišnjakinja i 45-godišnjakinja, svi državljani Republike Hrvatske.

Vozeći iz smjera Stona u smjeru Splita, vozač je krivo skrenuo za trajektnu luku misleći da vozi prilaznom cestom prema Pelješkom mostu.

Nakon što je vozilo oko 22.35 sletjelo u more, vozač i dvoje putnika uspjeli su se izvući van, dok je 45-godišnjakinja ostala u vozilu i njeno tijelo izvukli su se oko 2.25 sati ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Neslužbeno, pretpostavlja se da je, zbog nevezivanja sigurnosnim pojasom, suvozačica pri slijetanju vozila u više pristaništa u Prapratnom udarila u vjetrobransko staklo te privremeno izgubila svijest, što je utjecalo na to da izgubi život u stravičnoj nesreći.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr