Tetra Pak i Vindija predstavili neodvojive čepove na kartonskoj ambalaži za sokove i mliječne proizvode

Vodeća domaća prehrambena kompanija Vindija na svoju kartonsku ambalažu za sokove i mlijeko prva u Hrvatskoj uvodi neodvojivi čep LightWing 30 tvrtke Tetra Pak. Vindija se tako prva na tržištu s višeslojnom Tetra Pak ambalažom prilagodila novoj Direktivi EU-a o plastici za jednokratnu uporabu, prema kojoj će od srpnja 2024. sva ambalaža morati imati neodvojive čepove, odnosno ako će morati ostati pričvršćena na ambalažu. Prvo pakiranje Vindi sokova s ​​novim neodvojivim čepom već se nalaze na policama trgovine, a nakon sokova slijede i pakiranja ‘z bregovo mlijeko i mliječnih proizvoda te biljnih napitaka.

Osim što potvrđuje svoj položaj predvodnika u ispunjavanju zahtjeva odredbe o neodvojivim čepovima, novom ambalažom Vindija nastavlja svoju dugogodišnju tradiciju, ali i strateško usmjerenje brige o okolišu, smanjenju onečišćenja i promicanju društveno odgovornog ponašanja. Jednako aktivno Vindija će se uključiti iu edukativnu kampanju tvrtke Tetra Pak s kojom dijeli stajališta o važnosti kvalitete prehrambenih proizvoda, dugoročno održivog poslovanja te ponajprije dobrobiti ljude i okoliš.

Uvođenjem čepovi koji se ne mogu odvojiti želi se smanjiti količina plastičnog otpada i time minimizirati negativan utjecaj na okoliš. Tako se osigurava da se čepovi mogu reciklirati zajedno s ostatkom ambalaže umjesto da završe u okolišu, uključujući i više. Upravo su čepovi jedan od najvećih zagađivača prirode pa će se na taj način pojednostaviti prikupljanje, odvajanje i recikliranje višeslojne kartonske ambalaže, a onda poslijedično smanjiti morski otpad i pridonijeti očuvanju cjelokupnog ekosustava Zemlje.

Uz Vindi sokove od litre, Vindija neodvojive čepove uvodi i na pakiranjima svojih biljnih napitaka DAR od litre te ‘z bregov mlijeka i mliječnih proizvoda od litre i 500 mililitara.

Grupa Vindija kao vodeća prehrambena kompanija u Hrvatskoj svakodnevno traži načine, mogućnosti i inovativna rješenja koja predstavljaju dodatnu vrijednost svakog našeg proizvoda, ne samo za potrošače nego i za okoliš. Tako je i novim neodvojivim čepovima koje uvodimo prvi u Hrvatskoj u Tetra Pak pakiranjima naših Vindi sokova, mlijeka i mliječnih proizvoda te biljnih napitaka. Još jednom prvi na domaćem tržištu činimo korak dalje u iskorištavanju obnovljivih izvora, recikliranju i smanjenju utjecaja na okoliš. Nakon postupnog uvođenja Tetra Edge plant-based pakiranja s čak 88 posto materijala iz obnovljivih izvora, pri čemu je čep izrađen od plastike dobivene od šećerne trske, uvođenjem neodvojivih čepova zajedno s našim dobavljačem, tvrtkom Tetra Pak, danas mislimo na zdravije i zelenije sutra“rekao je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

Mauricio Contreras, direktor marketinga tvrtke Tetra Pak za Istočnu Europuizjavio je: „Iznimno smo sretni što Vindiji pružamo jedno od naših rješenja za neodvojive čepove. Rješenja tvrtke Tetra Pak za neodvojive čepove predstavljaju odgovoran odnos prema okolišu jer bi čepovi trebali ostati pričvršćeni za ambalažu sve do spremnika za recikliranje.“

Novi LightWing 30 čepova prvi su od nekoliko vrsta neodvojivih čepova koje će tvrtka Tetra Pak predstaviti na hrvatskom tržištu u nadolazećem razdoblju

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr