Vojnik koji je pretukao Djeda Mraza ide u zatvor: Pogledajte koliko je kaznu dobio

Vojna osoba Matej Marković osuđen je na šest mjeseci zatvora, Đuro Baričić na osam mjeseci uvjetno za nanošenje teške tjelesne ozljede Kristijanu Ereizu, kojeg su pretukli na Badnjak u Slavonskom Brodu. Ereiz ​​je bio odjeven u Djeda Mraza.


Dvojca mladića koji su na Badnjak pretukli Djeda Mraza proglašeni su krivima na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Prvookrivljeni Matej Marković osuđen je bezuvjetno na šest mjeseci zatvoraa drugookrivljeni Đuro Baričić na osam mjeseci uvjetno za nanošenje teške tjelesne ozljede Kristijanu Ereizu.

Njihova dvojca su 24. prosinca prošle godine oko 15 sati u Slavonskom Brodu na Šetalištu braće Radić sudjelovali u tučnjavi više osoba, kada je Kristijan Ereiz, koji je u tom trenutku bio odjeven kao Djed Mrazpao na tlo nakon jednog jakog udarca.

Dok je ležao na poduMarković ga je dvaput udario u glavu, a drugi udarac bio je toliko jak da je Ereiz ​​zadobio tešku tjelesnu ozljedunatučenje glave, perforaciju prsnuća bubnjića i potresa mozga s gubitkom svijesti, navodi se u presudi.

Đuro Baričić također je Ereiza udario nogom dok je ovaj bio na podu od čega je zadobio natučenja prsnog koša.

Objavljena strašna snimka

Osuđeni su za početak kaznenog djela protiv života i tijela. Marković za nanošenje teške tjelesne ozljede, a Baričić za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede. Marković je ukupno osuđen na godinu i četiri mjesecaod čega bezuvjetno na šest mjeseci.

Sutkinja Sylvia Seifert mu je kao olakotnu okolnost prihvatila da je pokazao iskreno kajanje i ispričao se Kristijanu.

“Filmić koji je izašao je strašan kad se gleda“, rekla je sutkinja prilikom izricanja presude i dodala da to nije sve. “Mislim da ste naučili lekciju. Ovo je vrijeme u kojem želimo mir i dobro, a vi se ponašajte kako ste se ponašali”, rekao je Seifert i dodao: “Od sada svojim primjerom dajte drugima do znanja da se tako ne smijete ponašati i snositi posljedice kao što ste ih podnijeli” , javlja plus portal.

Priznali krivnju

Matej Marković, za kojeg se ispostavilo da je aktivna vojna osoba, uhićen je brzo nakon incidenta iu pritvoru je bio od Badnjaka. Na sudu je priznao krivnju te se ispričao Ereizu.

“Želim se ispričati oštećeniku, ali i svojoj obitelji i prijateljima koji su čitavo vrijeme bili uz mene. Izgubio sam posao koji sam volio. Već snosim posljedice svog čina. Žao mi je zbog svega”, rekao je Marković te više puta ponovio koliko se kaje . Đuro Baričić također je priznao sudjelovanje u tučnjavi, ali ne i da mu je zadao udarac u prsni koš, što se zatim dokazivalo u postupku.

“Još trpi posljedice”

Kristijan Ereiz, koji je tog kobnog lošeg poslijepodneva bio odjeven u Djeda Mraza, zadovoljan je završetkom suđenja, a njegov je odvjetnik Zoran Mataić rekao kako još uvijek trpi posljedice toga događaja. “Stanje njegovog sluha je i dalje neizvjesno”. Od udarca nogom u glavu napuknuo mu je bubnjić te je zadobio potres mozga i nagnječenje prsnog koša.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr