IMENOVANA UPRAVA INE! Ovo su imena novih članova, njihov mandat traje šest mjeseci

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Autor: Dnevno.hr

Nadzorni odbor (NO) Ine u četvrtak je na prijedlog Vlade RH ponovno imenovan Miroslava Skalickog, Hrvoja Šimovića i Marina Zovka za članove Uprave te tvrtke, priopćeno je iz Ine.

Novi mandat stupa na snagu 29. ožujka 2023. i traje najdulje šest mjeseci, do imenovanja članova Uprave putem javnog natječaja.

Skalicki, Šimović i Zovko imenovani su članovima Uprave Ine krajem rujna 2022. godine na prijedlog hrvatske Vlade.

Ostavke zbog afere Škugor

Naime, NE Ine krajem rujna primio je na znanje ostavke MOL-ovih prijašnjih članova Uprave Ine te je na prijedlog Vlade opozvao preostale članove Uprave, zbog afere Škugor.

Potom je na prijedlog MOL-a imenovan predsjednikom Uprave Petra Rataticaa za članove uprave Berislav Gaša i Krisztián Pulay s mandatom do 30. lipnja 2023. godine, a hrvatske članove Uprave na posljednjih šest mjeseci, do imenovanja članova Uprave putem javnog natječaja.

Miroslav Skalicki iskusan je menadžer i poduzetnik s 35 godina radnog iskustva u raznim tvrtkama iz energetskog sektora.

Hrvoje Šimović došao je u Upravu Ine s pozicije redovnog profesora na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a uz akademsku karijeru posjeduje bogato iskustvo u raznim konzultantskim ulogama u području fiskalne održivosti javnog sektora.

Marin Zovko došao je u Upravu Ine s mjesta člana Uprave Plinacra. Magistrirao je poslovno upravljanje (MBA) na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Autor:Dnevno.hr

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr