Nema stečaja: Brodosplit platio oko 24 milijuna eura

​Račun Brodosplita je deblokiran i stečaj obustavljen, pa se u petak na Trgovačkom sudu u Splitu neće održati ​najavljeno ​zakazano ročište za otvaranje stečaja, doznaje se na sudu.

​​Kako je Hini potvrdila predsjednica splitskog Trgovačkog suda Franka Buzovobustavljen je postupak za otvaranje stečaja Brodosplita s obzirom da su na račun uplaćene neizvršene osnove od 23,8 milijuna eura.

Oglasio se i Brodosplit, objavivši sudsko rješenje o obustavi postupka za utvrđivanje razloga stečaja.

– Ne odustajemo od brodogradnje i radimo na normalizaciji poslovanja Brodosplita. Osigurali smo sredstva za redovno poslovanje, odblokirali račun, a time i otklonili razlog za pokretanje stečajnog postupka. Iz tog razloga je ročište za utvrđivanje stečajnih razloga sazvano za petak otkazano. Uskoro ćemo osigurati financiranje projekata u tijeku koji su obustavljeni zbog više sile, odnosno posljedica rata u Ukrajini – poručili su iz Brodosplita dodavši da su u posljednjih godinu dana izgubila dva ugovora, ali imaju projekte u tijeku i ugovoren brod za Storyline, što popunjava kapacitete do 2027. godine.

Fina je podnijela​ ​prijedlog za stečaj Brodosplita ​koji je na sud stigao 10. ožujka, a objavljen je i na eOglasnoj ploči​, pa je za 24. ožujka u 10. sati ​bilo ​najavljeno ročište radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečaja.

To je uslijedilo nakon što je Visoki trgovački sud (VTS) odbio žalbu vlasnika Brodosplita Tomislav Debeljak na odluku splitskog Trgovačkog suda o pokretanju novog predstečajnog postupka. VTS je dao za pravo sucu Ivanu Čuliću da nakon obustave postupka predstečajne

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr