Prošlogodišnji pobjednici Digitalnog inovacijskog inkubatora podijelili iskustva u osvajanju titule najboljih mladih inovatora

Prošlogodišnji pobjednici Digitalnog inovacijskog inkubatora powered by Hrvatski Telekom podijelili su svoja iskustva u osvajanju titule najboljih mladih inovatora u Hrvatskoj gdje su osvojili novčanu nagradu od 30 tisuća kuna.

U sklopu projekta namijenjenog učenicima i studentima iz cijele Hrvatske u kojem se razvija njihov kreativni potencijal, prošlogodišnji pobjedniciAntonija Orešković, Jozo Pavlović, Marija Pavković, Mirna Perić i Tea Olivari razvili su vlastito inovativno rješenje i pokazali kako početnu ideju uspješno dovesti do gotovog projekta.

Tim mladih inovatora, inspiriran situacijom tijekom pandemije COVID-19, u namjeri je stvoriti nešto pozitivno i inovativno, krenuo je u osmišljavanje projekta koji bi uspio riješiti spomenuti problem te ljudima približiti i olakšati uživanje u iskustvima koja poboljšavaju i obogaćuju živote ljudi.

– Htjeli smo osmisliti rješenje koje će ljudima ‘od doma’ moći pružiti iskustvo kakvo bi inače osjetili na nekim koncertima, festivalima ili sličnim događajima i time poboljšali njihovu kvalitetu života – navode u priopćenju.

Mjesta ima za svakoga

Prošlogodišnji su pobjednici, inspirirani VR tehnologijom i opcijom 5G brzine interneta, osmislili rješenje koje se temelji na paketu VR naočale i pripadajuće aplikacije kojima bi potrošači mogli iskusiti sasvim novi doživljaj.

– Kako znamo da je danas sve češće korištena virtualna realnost osmislili smo rješenje za koje mislimo da će u bližoj budućnosti biti uobičajeno poput opcija ‘Videoteka’ na MAX TV-u – tvrde.

Tijekom čitavog ovog procesa podupirali su ih i usmjeravali stručnjaci iz Hrvatskog Telekoma te mentori iz Instituta za inovacije pa su se studenti složili i kako su ovime dobili ozbiljniji uvid u poslovni svijet.

– Projekt bih definitivno preporučio svakom studentu jer osim izvrsnih iskustava, brojni savjeti i stečenog znanja imaju priliku stvoriti poznanstva s brojnim menadžerima i voditeljima velikih kompanija– rekla je Antonija.

Kada su se prisjećali najljepših trenutaka sudjelovanja u projektu, studenti su spomenuli nekoliko različitih faza, no ipak nisu mogli sakriti uzbuđenje koje su osjećali kada su, uz sve ostale finaliste, prezentirali vlastito rješenje na finalnom događaju na kojem su najuspješniji timovi bili nagrađeni.

Kako navode u priopćenju, u Inkubatoru ima mjesta za svakog tko se želi okušati u nečemu novom, tko treba ulagati u sebe u osobnom i profesionalnom smislu i tko svoj poslovni put želi započeti već tijekom studentskih dana.

Ove godine sve sudionike Inkubatora čeka sedam kompanija i in

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr