Novi startup koji nudi stvaranje vlastitih chatbota prikupio je 150 milijuna dolara ulaganja

Pokretanje koji ljudima omogućuje stvaranje vlastitih chatbota,Character.AI, prikupio je 150 milijuna dolara u investicijskoj rundi koju je vodio fond rizičnog kapitala Andreessen Horowitz, premašivši procjenu investitora od milijardu dolara.

Tehnologija tvrtke omogućuje korisnicima stvaranje chatbota koji može preuzeti različite osobnosti, od američkog predsjednika Joea Bidena do Super Marija. To je najnovije pokretanjeaktivan u području umjetne inteligencije (AI) koji je prikupio ogromnu količinu novca, pokazujući stalni interes ulagača za AI industriju samo dva tjedna nakon što je kolaps Banka Silicijske doline (SVB) doveo do brzog raspada svijeta potpomognut pothvatomstartupaobjavio je Bloomberg.

Sarah Wanggeneralna partnerica u Andreessen Horowitzu, pridružit će se upravi tvrtke kao dio dogovora između fonda i startupa. Najava Character.AI-ja dolazi tjedan dana nakon još jednog velikog ugovora o financiranju za AI pokretanje, Adept. Adept je objavio da je prikupio 350 milijuna dolara od General Catalysta i Sparka, kao i SV Angela i A.Capitala, koji su također uloženi u Character.AI.

Character.AI je u početku nastojao prikupiti 250 milijuna dolara, objavio je Bloomberg u siječnju. Noam Shazeerglavni izvršni direktor startupa, rekao je u intervjuu da tvrtka ima 22 zaposlenika, od kojih je 21 inženjer. Novo financiranje pomoći će rastu Character.AI tima i drugih vrsta uloga, objavili su.

Upitan je li pokretanje zadržao svoja sredstva u SVB-u, Shazeer je rekao da njegov neuspjeh ‘nije imao utjecaja na prikupljanje sredstava’ i da je ‘sva naša gotovina sigurna’.

Shazeer je rekao da Character.AI planira početi eksperimentirati s naplaćivanjem korisnika, možda za premija pretplatu na svoj proizvod.

– Najbolji način za razvoj poslovanja bit će da se financira izravno

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr