Električni Ford Explorer spoj je njemačkog inženjerstva i američkog stila

Ford je objavio kako će na europsko tržište lansirati svoj novi potpuno električni SUV srednje veličine, Explorer, dizajniran i proizveden u Europiji. Nastao je u suradnji s Volkswagenom, na temelju modela ID.4

Potpuno novi eSUV iz Fordove europske radionice otkriven je ovoga tjedna i najavljen kao automobil koji će prvenstveno biti namijenjen europskom tržištu. Riječ je o potpuno električnom Fordu Exploreru, SUV-u srednje veličine, koji se, kako kažu, diči njemačkim inženjerstvom i američkim stilom, ali će biti prilagođen potrebama europskih kupaca. Dizajniran je u Europi, nastao u suradnji s Volkswagenom, pri čemu je kao baza korišten njihov poznati električni model ID.4. Sklapat će se u Fordovim pogonima u Kölnu.

— tekst slijedi nakon oglasa —

Od prednosti, već u samoj najavi, Ford ističe napredne digitalne mogućnosti novog Explorera. Spominjem tako veliki 15-inčni pomični zaslon u kabini, povezanost sa sustavima Apple CarPlay i Android Auto, dok je za ljubitelje glazbe stvorena konfiguracija zvučnika u obliku soundbara. Bit će tu, među ostlaim, i masažno sjedalo za vozača.

Od tehničkih karakteristika izdvaja se brzo punjenje baterije, koja će se od 10% do 80% moći napuniti za samo 25 minuta. Explorer će omogućiti i poluautonomnu vožnju, pa će nuditi pomoć pri promjeni vozne trake (Assisted Lane Change) te sustav upozorenja na bicikliste i druge sudionike u prometu pri izlasku iz vozila (Clear Exit Assist).

Najavljeno je kako će Ford početi prednarudžbe za ovaj model primati do kraja ove godine, a početna cijena bit će niža od 45.000 eura. Do tada, zainteresirani kupci imaju priliku posjetiti ovu web stranicu te tamo obaviti virtualnu probnu vožnju s novim Explorerom.

Više o temiIzvor:Bug.hr